52 1234
發新話題

[others] 有冇人玩 Prime?

有冇人玩 Prime?

睇下大家砌乜款? 用乜 bolt/nozzle?

Prime Magpul + Larue.  用 Airsoft Surgeon VLTOR Bolt 但係冇乜 feel. 太輕. 怕玩STEEL Bolt 會好快打柴 Buffer lock 同埋分 Upper.會唔會 leh?

PRIME身夠耐打~
用埋鋼BOLT一流~

其實Prinne有冇剩上身賣?

引用:
原帖由 noveske 於 31-12-2010 14:02 發表
Prime Magpul + Larue.  用 Airsoft Surgeon VLTOR Bolt 但係冇乜 feel. 太輕. 怕玩STEEL Bolt 會好快打柴 Buffer lock 同埋分 Upper.會唔會 leh?

http://smg.photobucket.com/albums/v517/btho/RX30/DSC_0135.jp ...
師兄你支槍砌得好靚~~請問你個前截係邊度買呢﹖是什麼牌子呢﹖

引用:
原帖由 jerjer 於 31-12-2010 19:15 發表
其實Prinne有冇剩上身賣?
好似得 MUR-1 同埋 LMT MRP 可以單獨上身賣

引用:
原帖由 victorlee48 於 1-1-2011 03:59 發表

師兄你支槍砌得好靚~~請問你個前截係邊度買呢﹖是什麼牌子呢﹖
果位師兄既前節係larue tactical 9.0 rail. 真品要美國先有得買(當然有好朋友既話就另計). 不過只要款既 ka 同 element 有出過仿製品.

引用:
原帖由 noveske 於 1-1-2011 04:02 發表

好似得 MUR-1 同埋 LMT MRP 可以單獨上身賣
反而希望佢可以單買普通上身, 因為已經有mur, 所以想要普遍上身.

兩支都係叫SR-16................

兩支都係用VFC URX,同prime身平頂

11.5吋CQB

萬惡啲SR-16 E3身............

引用:
原帖由 jpg 於 1-1-2011 05:10 發表

反而希望佢可以單買普通上身, 因為已經有mur, 所以想要普遍上身.
我都係想要普通上身咋

引用:
原帖由 F22 於 1-1-2011 08:35 發表
兩支都係叫SR-16................
兩支都係用VFC URX,同prime身平頂
11.5吋CQB
萬惡ࢋ ...
師兄砌得好靚仔!!

另外我支 Magpul-LMT MRP. 上下都係 Prime.

引用:
原帖由 noveske 於 31-12-2010 14:02 發表

http://smg.photobucket.com/albums/v517/btho/RX30/DSC_0135.jp ...
upper receiver就一定不會容易打柴﹐但個bolt lock用得多就一定會磨損﹐(我指bolt lock 時'kick'住條bolt個位)
我自己通常會用銼執返磨損個位~
順帶一問﹐你用prime身砌M4時lower receiver的零件點配﹖我指recoil spring, bolt buffer, trigger﹐bolt lock...等等
是否分開每件買﹖還是買新槍拆出來用﹖

回覆 12# 的帖子

有prime下身parts kit  或 gp,但兩者好似無咩分別,差不多...........有錯請指正

引用:
原帖由 victorlee48 於 1-1-2011 15:28 發表

upper receiver就一定不會容易打柴﹐但個bolt lock用得多就一定會磨損﹐(我指bolt lock 時'kick'住條bolt個位)
我自己通常會用銼執返磨損個位~
順帶一問﹐你用prime身砌M4時lower receiver的零件點配﹖我指rec ...
用 Prime lower receiver parts kit.

回覆 13# 的帖子

GP mag. catch cannot fit in Prime receiver directly.  

52 1234
發新話題