28 12
發新話題

新年新開始,再改WA用AEG管hop up座

F22師兄,小弟有個建議,
台灣 " X隼" 新產品---設計專為GBB改電槍管用的Hop Up膠皮售NTD!@),
師兄不妨試試效果如何。

引用:
原帖由 f22a 於 4-1-2011 20:31 發表
台灣 " X隼" 新產品---設計專為GBB改電槍管用的Hop Up膠皮售NTD!@),
師兄不妨試試效果如何。
在香港好難搵到 X隼的產品…
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

回覆 17# 的帖子

haha,我在台灣買的,c/p值不錯,而x隼官網有寫香港的銷售商是"古代"。

引用:
原帖由 f22a 於 4-1-2011 23:20 發表
haha,我在台灣買的,c/p值不錯,而x隼官網有寫香港的銷售商是"古代"。
“古代”只有好少x隼的東西而且全部是電槍的…
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

引用:
原帖由 f22a 於 4-1-2011 20:31 發表
師兄不妨試試效果如何。
請問係用邊隻hop up座?

回覆 20# 的帖子

那Hop皮外觀像AEG規格,可試試"派米"或山寨派米的GBB轉用AEG管Hop Up座,即原先"派米"的設定/設計,甚麼都不改,衹套用"x隼"的Hop皮,不知效果如何

This one????

引用:
原帖由 f22a 於 5-1-2011 09:24 發表
那Hop皮外觀像AEG規格,可試試"派米"或山寨派米的GBB轉用AEG管Hop Up座,即原先"派米"的設定/設計,甚麼都不改,衹套用"x隼"的Hop皮,不知效果如何
電hop up皮做唔做到呢個效果先?GBB用電hop up皮我肯定係一個錯誤.......但電管較粗比WA數坑震好......

電hop up皮冇可能咬得實飛機咀密氣

回覆 22# 的帖子

對!已托朋友在台灣買了,準備更換GxK的PDW原廠Hop Up皮,不知能否對初速有點改善

回覆 24# 的帖子

期待測試結果!

f22 cHing, 我唔系話你既講法錯, 但系我今日換左 GBB Hop up座 (for AEG barrel), 求求其其用左 Dboys SCAR 內管 + Hop up膠,試一試, Hop up 竟然咬得實飛機咀, 成份bolt 吊起. 不過我聽日會換第二個飛機再試,因為我依家用緊個新飛機啊 新野,你知啦,無甘順架嘛.

引用:
原帖由 gavin2008hihi 於 5-1-2011 21:50 發表
f22 cHing, 我唔系話你既講法錯, 但系我今日換左 GBB Hop up座 (for AEG barrel), 求求其其用左 Dboys SCAR 內管 + Hop up膠,試一試, Hop up 竟然咬得實飛機咀, 成份bolt 吊起. 不過我聽日會換第二個飛機再試,因 ...
但係我呢支實驗槍本身已經打咗百幾匣,我映樓上張相嗰陣係換咗新膠打完4隻匣之後喎..............

咁我又未打百幾匣....

28 12
發新話題