發新話題

如果你可以合法擁有一支自衛手槍

如果你可以合法擁有一支自衛手槍

你會選擇Pistols或Revolvers呢?

各位:MS係新丁,入屋叫人,入廟拜神,選擇自衛手槍可分十大點,為免自問自答MS會收集各位之意見才與各位請教(請留意十個理由)謝謝各位.
尊重人格, 請勿抄習

手槍 = HAND GUN
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #13 RoyalMarine 的帖子

親愛的朋友:香港police 用.38spl,但子彈用+P,.因全世界都無.38spl之需要,所以S&W巳發出警告?再不改變其他口徑的話!可能停止出產,未來他們可能用Glock........相信在轉換過情中會發生大量失火事件?而現在很多部門巳開始使用GLOCK了

尊重人格, 請勿抄習

MS 先講Pistols
1.可安裝滅聲器.
2.裝彈多,普通13粒-17粒,視乎mag 之長度,有等可入30粒.
3.空槍上陣無跡可尋.
4.Loading 快.
5.要双手操作,例如 Cock Gun 但有補救方法.
6.火力密.
7.可裝 convention 例如9mm變.22.
8.大多數可換槍管.
9.全封閉.
10.訓練比 Revolver 難.
11.要留意,清潔和保養. mag 常出問題.
下次再續:

尊重人格, 請勿抄習

各位上文只供參考!

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #56 louisli 的帖子

親愛的:你都話Shot Gun 喇!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #60 nickleeqq 的帖子

各位當你看完這個表!你便知道試射避彈衣一定用.45ACP喇!如果要我揀,我揀.22LR仲堅喇!(請看.22LR)

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #61 delta 的帖子

親愛的朋友:在此声明,MS唔係揾交吵!Auto 手槍声大無準!嘻嘻MS領教過,唔好攪MS!多謝MS隻手指拉快d好過喇!仲有Full Auto支槍清潔小d都卡殼,有得揀唔好迷信Auto (MS個人意見咋!唔好反面呀)
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #70 dannytak 的帖子

.22 mag 什麼型號
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #87 14692 的帖子

朋友:清朝d兵就是!所以在香港食鴉片煙唔犯法!無牌就犯?在越戰美國傷兵打得瑪啡針多?上了"引"回國領正牌?政府都隻眼開隻眼閉!
尊重人格, 請勿抄習

發新話題