發新話題

ksc & marui 既手槍匣頂唔頂到紅氣?

同會唔會傷槍身? 假如已改做鋼 slide , 入面份野頂唔頂到?
謝謝各師兄解答.

回覆 1# 的帖子

馬記打topgas都好大力啦... 紅氣? 師兄想打咩力?
& 就算匣頂到, 槍本身未必得. (ps. 細路我未試過紅氣, 有錯請師兄們指正. )

我唔係想打大力, 其實我應該咁問, 我想改鋼slide, 但知道 topgas 打係回鏜方面會比較慢, 所以想知道轉紅氣槍身和匣會否受得到..  

KSC 頂到
小弟支MK23 一定要叉紅氣先叫做正

個匣係得既,你擔心下其唔係鋼既PARTS仲好啦

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 1-3-2011 16:00 發表
KSC 頂到
小弟支MK23 一定要叉紅氣先叫做正
冇良心
我生得聰明得罪你咩!!!

彈甲一定頂到,要留意hammer spring夠唔夠力,同飛機拍頭要用原裝杯形嘅,用前道普通oring 係會反!
用鋼slide 要留意下身軌道損耗!
力就唔使擔心,唔會大好多!
樓上二樓果個未用過紅氣其實可以唔出聲架!自己樣衰事小,教錯網友事大!

引用:
原帖由 marcowong 於 1-3-2011 18:04 發表
彈甲一定頂到,要留意hammer spring夠唔夠力,同飛機拍頭要用原裝杯形嘅,用前道普通oring 係會反!
用鋼slide 要留意下身軌道損耗!
力就唔使擔心,唔會大好多!
樓上二樓果個未用過紅氣其實可以唔出聲架! ...
sorry...

感激樓上師兄指點!! 另外我又想問有冇出過 for ksc glock 系既鋼slide 呢?
同有冇人用緊, 用後感又係點呢?
謝謝!!

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 2-3-2011 22:50 發表
感激樓上師兄指點!! 另外我又想問有冇出過 for ksc glock 系既鋼slide 呢?
同有冇人用緊, 用後感又係點呢?
謝謝!!
n 年前有
glock 打紅氣好快瓜柴

特別係連射果堆

個勾仔快蝕都無人有

仲有ksc 睇下邊支打紅氣

system 7 未試過答唔到

hard kick 打紅氣就性能同wa 差唔多
支mk23 打紅氣有底中ga, 如加左ksc 滅聲就

明白~~
咁如果係 ksc glock 既 17, 19, 26 呢? not system7

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 3-3-2011 00:37 發表
明白~~
咁如果係 ksc glock 既 17, 19, 26 呢? not system7
glock 系列無system 7

本身glock 一出到依家都係負壓

打紅氣我諗最快蝕都係c 牙 同個台版鑄鋁滑架
不過如果支glock 17 打紅氣會有~底中力

發新話題