發新話題

十年老槍翻修...........偽MSG90A1

引用:
原帖由 阿堅 於 8-3-2011 08:36 發表
終於又有人會再改MSG90A1....
我自己個支.....唉......

MSG90A1好似唔係用加長上膛捍....
好多HK原裝槍都係普通上膛捍

而你個張冇助推/用G3橋嘅相,e 張相我見過,係民間D人自己改既槍黎~

比D相你~
...
好正呀...

師兄e舊會用咩改佢色嗎? thx

引用:
原帖由 F22 於 9-3-2011 21:40 發表

都未完成............ 做乜咁心急啫?
到時會成支槍噴................
快d啦... 人家好心急...

支野真係愈睇愈型!

期待完工之日!

正!師兄幾時帶去威呀~

引用:
原帖由 tango1997 於 10-4-2011 23:38 發表

我睇你點都唔夠我孤寒囉
我衰到要溶啞鉛合金先可以blue到上下色澤一致,用鋁唔得
請問師兄要溶個d啞鉛係唔係要好高溫? thx
利害呢!

引用:
原帖由 F22 於 11-4-2011 07:42 發表
再次認識到自己有幾唔掂............. 忽然間醒覺唔可以咁懶啦...........
換咁幼管順眼咗啲...........
正喎~ e排忙到嘔蛋蛋, 好耐無睇過e個post.  恭喜師兄翻槍成功~

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 14:29 發表

師兄你好
小弟估計啞鉛合金既溶點只係180度到400度之內既事,要視乎合金裡面既成份同含量比例
所以五金鋪$40皮一枝既噴火槍同打邊爐氣都攪得掂
THX 師兄~

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 11-4-2011 16:24 發表

我一早已經PLAN好點樣砌支全金屬出來了

不過工作太忙無咩心機實行
x 2 唔該... 我欠人家一枝野...

回覆 93# 的帖子

師兄個尾個度係唔係會用gun blue攪? 但係請問之前要點做呀? thx

引用:
原帖由 F22 於 26-5-2011 11:28 發表

因為要跟番槍身隻色,所以都係噴油算數............  
至於gun blue用法請教tango師傅會更好.......
thx

回覆 108# 的帖子

GOOD呀~ 恭喜師兄~

引用:
原帖由 F22 於 23-6-2011 10:51 發表
多謝兩位~~更要多謝tango師傅............
希望有機會攞出去同你哋上陣啦............
x2 到時亦希望我為自己做ga diy bb彈發射器完成到~

發新話題