發新話題

十年老槍翻修...........偽MSG90A1

引用:
原帖由 Vindicator 於 23-3-2011 19:54 發表

好期待
個尾托幾乎比啲粒粒膠搞掂.............. 好彩救得番..........

開頭冇咁靚仔,一噴嗰吓,嘩.....我x,一pet pet..........

正當仇緊點救嗰陣比我見到粗沙布同一支滅聲,賭一鋪抮佢半乾用沙布卷住支滅聲係咁轆,又救得番喎........

托底條假焊係原子灰.......

仲諗緊點移值隻雞.......

其他細部

外觀仲爭SEF字樣,大至上完成.........

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 11-4-2011 01:31
  • gtoray 金錢 +20 11-4-2011 01:31

引用:
原帖由 koon008 於 25-3-2011 23:56 發表
勁呀!!!!
師兄打算羅落場打??
呢支本身都唔係神台槍,原槍主都落過唔少場.........
所以點都要攞出去威吓..........

引用:
原帖由 adlar 於 26-3-2011 00:04 發表
係喎!F22師兄
枝偽MSG90A1 (SR9)個托
記得有微調長度&高度(即PRS個類)
唔知你嗰枝有冇?
你都見到,隻尾托只係土砲制作,當然冇調較"分唇"啦,而且仲要放電呢?

引用:
原帖由 阿堅 於 26-3-2011 00:36 發表
不如改埋條管,A1條管係幼少少同有火帽既~
計劃中............

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 26-3-2011 02:14 發表

唔爭在整埋個鏡橋, 換埋個下身, 加多個助推器吧
個下身有散賣一定會換.........問題係冇呢........
隻鏡橋要做唔係問題,係支槍頂唔住,前面响正跳殼窗上面,真槍係鋼可以直接焊上去,但玩具冇出過鋼身,無辦法固定到隻碼穩陣........
仲有,咁辛苦鬥隻後sight出嚟,用MSG90橋咪用唔到?

個雞最後都係二合一.............

M3螺絲+膠水...........

引用:
原帖由 tango1997 於 10-4-2011 22:53 發表
師兄我都搞左一個

點解你要整爛隻PSG-1原廠雞呀~~~
因為孤寒囉..............
只想用盡手頭上有啲野..........

引用:
原帖由 tango1997 於 10-4-2011 23:38 發表

我睇你點都唔夠我孤寒囉
我衰到要溶啞鉛合金先可以blue到上下色澤一致,用鋁唔得
咁我一定孤寒過你,我只係打算補灰噴油咋..........
我只係屋企手作仔,冇辦法玩到熔野咁大..........

再次認識到自己有幾唔掂............. 忽然間醒覺唔可以咁懶啦...........

換咁幼管順眼咗啲...........

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 13:03 發表
小弟都係唔好阻住F22師傅個post

小弟都係自己另外開番個msg90既DIY post,尚有不足之處,

敬請F22師傅指導一下小弟......多謝晒,打攪晒
唔好咁講,係我要多多向師傅你學野至啱.........

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 11-4-2011 15:44 發表
你地兩條友搞到我依家好想開始番我的舊project
係囉,整啦整啦..............

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 16:58 發表

咪玩啦衰鬼
各施各法姐
咸魚青菜,各有各愛
由於我支係舊槍,十年前已經痴死晒,可以搞既野唔多........
睇完你啲相真係有種想由頭開始過感覺........

見識過tango師傅既神乎奇技之後,大開眼界之餘槍都係要繼續整..........
我只可以講我盡咗力啦............

條幼管係响國狗鋪買咗條連店員都唔知咩槍用外管同PSG1 外管合體,我揾膠片包住幼管塞入PSG1 外管完全fit位喎.......

前面嗰兩段都係用番PSG1 外管cut出嚟啲料.......

照原裝咁裝番佢.......

上色後............

PSG1 外管我係cut到啱啱可以"浪"起handguard前方.........

真槍用幼管原意係減磅,但我支玩具換咗之後反而增磅....... 因為條幼管係鐵嚟,仲要响最前,重上加重......

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2011 19:56 發表
整得好靚仔呀 Good Job

PS:個制退器個色澤質感好好正,請問f22師兄係邊度搵嫁 THx
tango師傅唔好玩我啦......... 我呢啲只係皮毛三腳貓功夫啫.......
你係話個火帽?呢隻係我响老友度"鬼"返嚟........佢話好似係CA,我見隻色唔錯咪鬼咗佢囉..........所以我都係保留原色......
只係冇做後面鎖彈弓位有啲可惜.......

引用:
原帖由 tango1997 於 15-4-2011 09:28 發表

F22師兄真係做得個槍管唔錯播
個制退器我行開廣華街記得我先入CA問下啦,謝謝師兄提供THx
槍頭個個鎖位你可以用18齒鋸片開坑(鋸出泥條坑濶D),再用20或22號鋼線或鋼琴線(鐵線唔得,無彈力)屈個 ...
多謝指點,等我試吓先.......

發新話題