發新話題

十年老槍翻修...........偽MSG90A1

引用:
原帖由 阿堅 於 26-3-2011 00:36 發表
不如改埋條管,A1條管係幼少少同有火帽既~
計劃中............

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 26-3-2011 02:14 發表

唔爭在整埋個鏡橋, 換埋個下身, 加多個助推器吧
個下身有散賣一定會換.........問題係冇呢........
隻鏡橋要做唔係問題,係支槍頂唔住,前面响正跳殼窗上面,真槍係鋼可以直接焊上去,但玩具冇出過鋼身,無辦法固定到隻碼穩陣........
仲有,咁辛苦鬥隻後sight出嚟,用MSG90橋咪用唔到?

引用:
原帖由 F22 於 26-3-2011 07:33 發表

個下身有散賣一定會換.........問題係冇呢........
隻鏡橋要做唔係問題,係支槍頂唔住,前面响正跳殼窗上面,真槍係鋼可以直接焊上去,但玩具冇出過鋼身,無辦法固定到隻碼穩陣........
...
G&G下身?
試下有無台灣網站有得訂?

引用:
原帖由 sunny2014 於 26-3-2011 07:52 發表

G&G下身?
試下有無台灣網站有得訂?
訂好Q 貴, 仲貴過支手槍

呢支野如果係真槍(澳洲舊槍舊農場槍牌)的話! 我見過叫價為HK$75,000.00左右! 係外國啲"科林"見過HK$2,000.00都有! 如果Hobby-fax有出dummy的話, 2萬我都會買!

師兄把野真係正到冇野講
不如生產多幾支羅出賣

個雞最後都係二合一.............

M3螺絲+膠水...........

引用:
原帖由 F22 於 1-4-2011 07:09 發表
個雞最後都係二合一.............
M3螺絲+膠水...........

師兄我都搞左一個

點解你要整爛隻PSG-1原廠雞呀~~~

附件

10-4-2011 22:53

劃紙樣

磨外皮劃線

鋸走下部

跟線銼走粗皮

開始成形

汁厚度

汁弧位

拼合對比

鑽窿貫穿兩件野

然後DUP牙

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 原創內容 10-4-2011 23:41
  • gtoray 金錢 +15 原創內容 10-4-2011 23:41

引用:
原帖由 tango1997 於 10-4-2011 22:53 發表
師兄我都搞左一個

點解你要整爛隻PSG-1原廠雞呀~~~
因為孤寒囉..............
只想用盡手頭上有啲野..........

師兄好殘忍啊

附件

10-4-2011 23:07

將兩件野用機米連接固定

加上螺絲膠補強,另結構一体

兩件野再汁至厚度一致

再汁順板機後弧位

用AA膠加銼出既錏鉛粉填平機米窿

各種2号波箱板機(左起)M16系---自制PSG1-2号波箱用---MP5系---G3系

完成後外觀1

完成後外觀2

完成後外觀3

用GUN BLUE將錏鉛合金上色

警告:GUN BLUE係劇毒,切勿亂用,帶上手套口罩及通風地方使用

BLUE完後之效果

組裝下身後外觀

10-4-2011 23:13

加上手指套

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +10 10-4-2011 23:42
  • gtoray 金錢 +10 10-4-2011 23:42

引用:
原帖由 F22 於 10-4-2011 22:59 發表

因為孤寒囉..............
只想用盡手頭上有啲野..........
我睇你點都唔夠我孤寒囉
我衰到要溶啞鉛合金先可以blue到上下色澤一致,用鋁唔得

附件

10-4-2011 23:38

錏鉛舊料點泥?

準備噴火槍及隔熱台

開始溶錏鉛

溶左trigger唔夠做,再用埋蝕左既單發鉤

溶埋一堆

用辣雞座底兜做溶池,然後一層層咁加上去(要控制火路,減少錏鉛合金既沙窿)

溶到夠做尺寸,預多唔預小

開始汁粗皮

將多餘錏鉛鋸去,留番下次遁環再用~~!

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 tango1997 於 10-4-2011 23:38 發表

我睇你點都唔夠我孤寒囉
我衰到要溶啞鉛合金先可以blue到上下色澤一致,用鋁唔得
咁我一定孤寒過你,我只係打算補灰噴油咋..........
我只係屋企手作仔,冇辦法玩到熔野咁大..........

果然一係唔攪
一攪就黎大攪....

DIY 手工 利害 ~

引用:
原帖由 F22 於 10-4-2011 23:46 發表

咁我一定孤寒過你,我只係打算補灰噴油咋..........
我只係屋企手作仔,冇辦法玩到熔野咁大..........
我又何常唔係係自己間房(小天地)搞出泥呢既手作仔丫

發新話題