發新話題

十年老槍翻修...........偽MSG90A1

嘩!!!!!依個真係堅

超強DIY, 重工具, 我都好想有D咁既地方同工具玩...

再次認識到自己有幾唔掂............. 忽然間醒覺唔可以咁懶啦...........

換咁幼管順眼咗啲...........

引用:
原帖由 tango1997 於 10-4-2011 23:38 發表

我睇你點都唔夠我孤寒囉
我衰到要溶啞鉛合金先可以blue到上下色澤一致,用鋁唔得
呢個真係有心有力, 我玩槍咁耐, 從未見過如此造件方法, 不得不服!

PS: 下次要啞鉛, 唔洗用咁靚既, 去5金舖買, 好多平靚正又大件
鵰。豹。狸。獅。狒

小弟都係唔好阻住F22師傅個post

小弟都係自己另外開番個msg90既DIY post,尚有不足之處,

敬請F22師傅指導一下小弟......多謝晒,打攪晒

引用:
原帖由 tango1997 於 10-4-2011 23:38 發表

我睇你點都唔夠我孤寒囉
我衰到要溶啞鉛合金先可以blue到上下色澤一致,用鋁唔得
請問師兄要溶個d啞鉛係唔係要好高溫? thx
利害呢!

引用:
原帖由 F22 於 11-4-2011 07:42 發表
再次認識到自己有幾唔掂............. 忽然間醒覺唔可以咁懶啦...........
換咁幼管順眼咗啲...........
正喎~ e排忙到嘔蛋蛋, 好耐無睇過e個post.  恭喜師兄翻槍成功~

引用:
原帖由 faihk 於 11-4-2011 14:05 發表

請問師兄要溶個d啞鉛係唔係要好高溫? thx
利害呢!
師兄你好
小弟估計啞鉛合金既溶點只係180度到400度之內既事,要視乎合金裡面既成份同含量比例
所以五金鋪$40皮一枝既噴火槍同打邊爐氣都攪得掂

你地兩條友搞到我依家好想開始番我的舊project

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 11-4-2011 15:44 發表
你地兩條友搞到我依家好想開始番我的舊project
師兄放心去做,D材料一D都唔貴,pvc水喉管,衣櫃通,胶板

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 15:52 發表

師兄放心去做,D材料一D都唔貴,pvc水喉管,衣櫃通,胶板
我一早已經PLAN好點樣砌支全金屬出來了

不過工作太忙無咩心機實行

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 14:29 發表

師兄你好
小弟估計啞鉛合金既溶點只係180度到400度之內既事,要視乎合金裡面既成份同含量比例
所以五金鋪$40皮一枝既噴火槍同打邊爐氣都攪得掂
THX 師兄~

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 11-4-2011 16:24 發表

x 2 唔該... 我欠人家一枝野...

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 11-4-2011 16:24 發表

師兄你好
小弟想先告訴你一個較為嚴重既問題,枝槍我經已完成左,
全槍膠身為主,加上鏡橋,鏡,腳架,pvc膠,差電池......等
未上匣.....全槍淨重九磅半

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 13:03 發表
小弟都係唔好阻住F22師傅個post

小弟都係自己另外開番個msg90既DIY post,尚有不足之處,

敬請F22師傅指導一下小弟......多謝晒,打攪晒
唔好咁講,係我要多多向師傅你學野至啱.........

發新話題