發新話題

十年老槍翻修...........偽MSG90A1

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 11-4-2011 15:44 發表
你地兩條友搞到我依家好想開始番我的舊project
係囉,整啦整啦..............

引用:
原帖由 F22 於 11-4-2011 16:49 發表

唔好咁講,係我要多多向師傅你學野至啱.........
咪玩啦衰鬼
各施各法姐
咸魚青菜,各有各愛

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 16:58 發表

咪玩啦衰鬼
各施各法姐
咸魚青菜,各有各愛
由於我支係舊槍,十年前已經痴死晒,可以搞既野唔多........
睇完你啲相真係有種想由頭開始過感覺........

請問咁多位師兄螺絲膠可以係邊到買到

引用:
原帖由 jasonma49 於 11-4-2011 17:54 發表
請問咁多位師兄螺絲膠可以係邊到買到
五金鋪...

樓主連尾準星都坩有心機造,犀利!

見識過tango師傅既神乎奇技之後,大開眼界之餘槍都係要繼續整..........
我只可以講我盡咗力啦............

條幼管係响國狗鋪買咗條連店員都唔知咩槍用外管同PSG1 外管合體,我揾膠片包住幼管塞入PSG1 外管完全fit位喎.......

前面嗰兩段都係用番PSG1 外管cut出嚟啲料.......

照原裝咁裝番佢.......

上色後............

PSG1 外管我係cut到啱啱可以"浪"起handguard前方.........

真槍用幼管原意係減磅,但我支玩具換咗之後反而增磅....... 因為條幼管係鐵嚟,仲要响最前,重上加重......

回覆 82# 的帖子

整得好靚仔呀 Good Job

PS:個制退器個色澤質感好好正,請問f22師兄係邊度搵嫁 THx

引用:
原帖由 tango1997 於 14-4-2011 19:56 發表
整得好靚仔呀 Good Job

PS:個制退器個色澤質感好好正,請問f22師兄係邊度搵嫁 THx
tango師傅唔好玩我啦......... 我呢啲只係皮毛三腳貓功夫啫.......
你係話個火帽?呢隻係我响老友度"鬼"返嚟........佢話好似係CA,我見隻色唔錯咪鬼咗佢囉..........所以我都係保留原色......
只係冇做後面鎖彈弓位有啲可惜.......

引用:
原帖由 F22 於 15-4-2011 07:23 發表

tango師傅唔好玩我啦......... 我呢啲只係皮毛三腳貓功夫啫.......
你係話個火帽?呢隻係我响老友度"鬼"返嚟........佢話好似係CA,我見隻色唔錯咪鬼咗佢囉... ...
F22師兄真係做得個槍管唔錯播
個制退器我行開廣華街記得我先入CA問下啦,謝謝師兄提供THx
槍頭個個鎖位你可以用18齒鋸片開坑(鋸出泥條坑濶D),再用20或22號鋼線或鋼琴線(鐵線唔得,無彈力)屈個歐米加型再CUT左兩邊尾扣番入條坑道,呢個方法師兄你可以參巧下,碌管做得咁靚,
爭個小小造埋佢啦

引用:
原帖由 tango1997 於 15-4-2011 09:28 發表

F22師兄真係做得個槍管唔錯播
個制退器我行開廣華街記得我先入CA問下啦,謝謝師兄提供THx
槍頭個個鎖位你可以用18齒鋸片開坑(鋸出泥條坑濶D),再用20或22號鋼線或鋼琴線(鐵線唔得,無彈力)屈個 ...
多謝指點,等我試吓先.......

2位大師果然令我大開眼界

睇見tango師傅隻鏡橋咁靚仔我又心思思想整返隻玩吓,暫時只係好初步吓............

真係得個初型咋..........

就咁放上去試吓做型,真係要用呢隻鏡橋先有MSG90味道.........係時候揾隻助推啦..........

為人為到底,送佛送到西,

醒埋張制退器鋼線圖比你

個小小野搞埋佢啦

附件

10-5-2011 21:49

10-5-2011 21:49

之前隻鏡橋做得唔滿意,要重頭做過................  
今次膽粗粗挑戰自己極限做埋快拆............我已經燃燒怠盡啦...............

一套三件,連底版都係自制..........

開坑工程tango師傅只係一句輕輕帶過,但我實際搞咗十幾個鐘............

終於入晒........

好,痴上去,另加銅支補強..........希望頂得住啦...........

可能有人會問後底碼點解冇咗前面一忽?因為我做唔到真野咁由右面鎖死,所以出術由前面盪去後面..........

試吓做型..............仲有排搞...........

發新話題