發新話題

新入手一問,系統選擇...??

新入手一問,系統選擇...??

新入手.....
首次入手GBB 想問一吓, WA系統 & WE系統優劣之比較....

......匣平貴
......溫差表現
......Bolt 力度
煩請湧躍發表,先謝過.....

講匣就梗係we平...
250一隻...
溫差表現都係we好...
6度都仲打得...
(有人片雪埋支槍都仲full到)
recoil力就自己改都得...
邊支原廠大力我唔知...
wa同we有咩好有咩好/唔好,爬下文咩都知了...

引用:
原帖由 sam524 於 13-3-2011 00:07 發表
講匣就梗係we平...
250一隻...
6度都仲打得...
銅管6度先仲打得…我估open bolt唔得啦

引用:
原帖由 hwwong 於 13-3-2011 01:03 發表

出左先算la...

但係好多人鼓吹WA擊錘更加似真槍,講到WE一文不值。如果WE老細聽到肯定激到爆血管

引用:
原帖由 saebaryo 於 13-3-2011 01:06 發表
但係好多人鼓吹WA擊錘更加似真槍,講到WE一文不值。如果WE老細聽到肯定激到爆血管
我家陣玩緊WA
但我又唔覺WE呢樣野有乜野問題....

引用:
原帖由 hwwong 於 13-3-2011 01:03 發表

我想...新入手WE的應該都是Open Bolt了吧,所以希望得到的都是Open Bolt的資料...

引用:
原帖由 sam524 於 13-3-2011 00:07 發表
講匣就梗係we平...
250一隻...
6度都仲打得...
對對!!正正是問題所在...爬文下發現各界眾說紛紜...
例如都說某某品牌好,某某品牌不好,
討論串中鮮有提及各自的系統背景,組合等...如WA系統不同品牌的匣子,力芯,槍機組合都有不同效果....

其實我覺得各有各好,好似電話I-PHONE和Android一樣!

引用:
原帖由 Restart 於 13-3-2011 15:44 發表

我想...新入手WE的應該都是Open Bolt了吧,所以希望得到的都是Open Bolt的資料...
佢支open bolt m4都未出...好難答你woo

引用:

耳聽七分假,眼見未為真..........
WE槍嗰條雪埋支槍都仲full到段片根本得淡笑,佢入咩氣唔知,雪幾耐唔知,事先有冇煲匣又唔知,支槍係咪全原裝更加唔知.......
咁既片我啲WA都可以拍到啦.........事實上我上次得九度都試過仲full到廿幾發.........
自從我比GHK啲垃圾M4匣呃過之後我對啲綱上試槍片段只係信佢一成........ 得唔得我要親眼見過先得.......

引用:
原帖由 wonglk 於 13-3-2011 14:24 發表

我家陣玩緊WA
但我又唔覺WE呢樣野有乜野問題....
份扳機組唔壞尤自可,一壞就把鬼火................

發新話題