發新話題

摩打終於壞咗。。(已修好!)

引用:
原帖由 mike523 於 14-3-2011 14:11 發表
$1xxx一隻全新,同用一半價錢整好番隻舊,就自己諗.......
請問整返果d有冇保養期架?
同埋整過既motor唔知會唔會光銅頭;如果光過,rpm就會較慢
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 hkkiller7 於 14-3-2011 15:00 發表

Ching 我都試過一次,都係閃紅燈跟住冇反應,有事拆電再撥電,可以轉一圈半圈,之後就不動了!之後 
我張摩打重焊,清左電版d油,又work返 Ching 可以trytry
我都試過ok,不過打左一段時間之後,個motor會full full下腳軟

引用:
原帖由 mike523 於 14-3-2011 15:45 發表
一般錫線好難上錫,要有技巧.比你上到都末必有用.比你整好又用唔久..............
最怕又係落場打打下唔得,掃興

引用:
原帖由 mike523 於 14-3-2011 16:33 發表

死咗一邊線圈.....490統病,因工廠的銲接機器老老化,所以...........你是否07/08板?
我有一隻直頭完全唔郁,都唔知係咪燒晒線圈

引用:
原帖由 spec.ops. 於 14-3-2011 23:54 發表

最怕又係落場打打下唔得,掃興
所以要帶外份lower

引用:
原帖由 NCP013 於 15-3-2011 00:01 發表

所以要帶外份lower
但又怕GAME場老鼠

最快記錄.....2000rds......
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

小弟昨日收到消息, 砌起試槍就攪掂左

咁想問問490B 係吾係耐用過490A呀?蓮姐又幾時會帶d 犘打驚喜比我o地d後輩呀?

引用:
原帖由 spec.ops. 於 14-3-2011 23:49 發表

請問整返果d有冇保養期架?
同埋整過既motor唔知會唔會光銅頭;如果光過,rpm就會較慢
保養一星期冇走雞,可以叫師父鍍銀,但唔知個motor玩得幾久................

我玩咗年半兩年左右,不過使用頻率並唔高。而且我通常唔會喺咁駁火,唔會長扣。總之我覺得我已經好錫住黎用,經常自己做保養。

最慘喺而家確定咗喺摩打壞,但係search勻個網都喺話send去英國比果條友整最好,話整完會靜咗快咗可靠咗。比原裝仲好。

話如果買過新Systema原裝摩打,遲早一樣會發生同樣問題跪低,話喺咩設計問題,不過無人話到比我知喺咩問題!講話買新既都無用,最多頂多陣又壞過。即喺買過新都喺浪費。

平時PTW換零件(如手柄,尾托,彈夾等)已經比較麻煩,樣樣嘢要改先fit。等我壞果日仲好自豪咁話PTW好可靠,點知一開game就。。。開始對PTW既信心動搖。(比我抱怨下。。。

摩打照計唔喺啲咩新奇嘢,任何機件都會有機會壞,不過完全無頭緒點整個feel真係好難受。希望FCC有新既解決方案,而家唯有無得打。

引用:
原帖由 mike523 於 15-3-2011 09:13 發表

保養一星期冇走雞,可以叫師父鍍銀,但唔知個motor玩得幾久................
一星期都過唔到就掉得啦,況且一星期咪玩到兩日,始終大修都係有D擔心,唔係對個師傅冇信心,係對490A冇信心

而家都係等蓮姐佢地出馬啦...
唔知有冇D 熟摩打又有玩PTW 既師兄上呢分享下, PTW 摩打既問題呢??

希望有D撈電機既同好講解一下

I just got a busted 490A motor a few months ago. Then I finally sent it to the UK guy for repair since I don't wanna spend another $1500 and get a busted motor after a few games.  He took about 3 weeks to finish the repair and sent it back. I played only one game after the repair and it is still fine and sounds good. I hope it can last much much longer than the stock motor.

發新話題