20 12
發新話題

摩打終於壞咗。。(已修好!)

整得黎不如買過隻咯
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 mike523 於 14-3-2011 14:11 發表
$1xxx一隻全新,同用一半價錢整好番隻舊,就自己諗.......
請問整返果d有冇保養期架?
同埋整過既motor唔知會唔會光銅頭;如果光過,rpm就會較慢

引用:
原帖由 hkkiller7 於 14-3-2011 15:00 發表

Ching 我都試過一次,都係閃紅燈跟住冇反應,有事拆電再撥電,可以轉一圈半圈,之後就不動了!之後 
我張摩打重焊,清左電版d油,又work返 Ching 可以trytry
我都試過ok,不過打左一段時間之後,個motor會full full下腳軟

引用:
原帖由 mike523 於 14-3-2011 15:45 發表
一般錫線好難上錫,要有技巧.比你上到都末必有用.比你整好又用唔久..............
最怕又係落場打打下唔得,掃興

引用:
原帖由 mike523 於 14-3-2011 16:33 發表

死咗一邊線圈.....490統病,因工廠的銲接機器老老化,所以...........你是否07/08板?
我有一隻直頭完全唔郁,都唔知係咪燒晒線圈

引用:
原帖由 NCP013 於 15-3-2011 00:01 發表

所以要帶外份lower
但又怕GAME場老鼠

小弟昨日收到消息, 砌起試槍就攪掂左

引用:
原帖由 mike523 於 15-3-2011 09:13 發表

保養一星期冇走雞,可以叫師父鍍銀,但唔知個motor玩得幾久................
一星期都過唔到就掉得啦,況且一星期咪玩到兩日,始終大修都係有D擔心,唔係對個師傅冇信心,係對490A冇信心

希望有D撈電機既同好講解一下

引用:
原帖由 law 於 16-3-2011 21:38 發表

I had the motor rewind service + moisture proofing + hop mod.  Must send the whole lower body assembly to him for the repair. The total is over $2700 HKD including shipping cost.  Hope it is worth ...
師兄真係捨得
小弟對佢果防潮非常感興趣

引用:
原帖由 law 於 16-3-2011 23:38 發表

If I have a choice, I wouldn't spend so much on a repair job.... but even the stock systema motor is not reliable, and I can't wait for Sailun CHing's solution... so finally decide to give this UK ...
仲諗住佢係整個?去遮住電路部份添

引用:
原帖由 Specter-X 於 17-3-2011 10:28 發表

防潮??電子版喥塗coating,?鴨記可以買到材料,好簡單既我覺得唔需要搵佢整,不過摩打佢真係整得好掂加改良。

你到時候落完雨都一定要擦乾槍身啊如果唔?好快生鏽。
師兄可以介紹下D材料嗎?

引用:
原帖由 Specter-X 於 17-3-2011 11:55 發表
終於整好?支槍。證實?摩打壞(唔驚喜)。

我買?個CTW摩打,個樣無Systema果隻咁?仔,不過聽review都話唔錯,至少有貨同埋無咁貴。

至於原本果隻Systema我打算send去UK專業維修+改 ...
請問隻CTW摩打用落同PTW果隻有咩分別?我都死左兩隻PTW摩打,之前都有打算過搵人整返佢,但係唔知效果,所以唔敢試。始終Send過去整D收費都好金下

引用:
原帖由 mike523 於 17-3-2011 14:11 發表
你講coating是否lee隻
呢D用黎塗氧缸內壁密氣同俾D齒潤滑就得,防潮真係未試過

引用:
原帖由 mike523 於 17-3-2011 14:11 發表
你講coating是否lee隻
呢D用黎塗氧缸內壁密氣同俾D齒潤滑就得,防潮真係未試過

20 12
發新話題