25 12
發新話題

想問井井2011版的super blot carrier, 改進左d咩?

想問井井2011版的super blot carrier, 改進左d咩?

想問井井2011版的super blot carrier, 改進左d咩? 有冇好似10版咁易斷飛機同趺 個粒 c字扣?
thanks各師兄的解答! !!  

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 15-3-2011 00:09 發表
想問井井2011版的super blot carrier, 改進左d咩? 有冇好似10版咁易斷飛機同趺 個粒 c字扣?
thanks各師兄的解答! !!  
何以見到10版易斷飛機呢?

c字扣係擊槌太大力,令到佢變形先會跌
如果怕跌,可以係擊槌撞落假撞針果個位磨走佢,等佢唔好打落去c字扣到

一係就換c字扣

我有2支井井, 我朋友有2支井, 我斷足2支, 我朋友就斷左1支, 我上網扒文都好多師兄話井井飛機易斷.
我的hammer 是原裝hammer, 冇改 spring. 現在用豬標負壓飛機, 又冇事冇幹..唔會趺扣....唉...

回覆 1# 的帖子

2010版鋁飛機軌導與飛機尾的連接處被車去而令飛機尾受不了軌導片的衝擊而斷尾
2011版鋁飛機主要修正軌導延展至連接飛機尾
理論上飛機尾受力強化了
能否真正解決斷尾問題還是未知(未有災情報告)
但小弟自身經驗是換裝塑膠/尼龍飛機後爽度大增
鋁飛機還是上神檯恭奉吧

引用:
原帖由 f22a 於 15-3-2011 16:47 發表
2010版鋁飛機軌導與飛機尾的連接處被車去而令飛機尾受不了軌導片的衝擊而斷尾
2011版鋁飛機主要修正軌導延展至連接飛機尾
理論上飛機尾受力強化了
能否真正解決斷尾問題還是未知(未有災情報告)
但小弟自身經驗是 ...
師兄,請問哪些塑料機可以直上2010 的井井BOLT CARRIER?
因為我試過用KING ARMX 的,但打到(1.9J)但卻不能回膛
我的是KING ARMX的M4A1.

我的是原裝井井10版M4
曾試過豬皮負壓黑飛機直上井井鋼Bolt Carrier
效果很好
前打1.7J後座有力
但要注意原裝井井的鋁導軌片比較窄需小磨寬讓飛機前後覆進順暢
唯一缺點是豬皮負壓黑飛機比較貴
另一試驗成功的是國產"能-----量"負壓灰飛機
只是豬皮四分一價餞
但必須小修細飛機頂部
重點亦是要讓飛機能前後覆進順暢

師兄,不知有沒有相關教學呢?
因為我只是一隻氣槍菜鳥
井井的BOLT 又太貴,不想DIY 弄壞
謝謝

引用:
原帖由 PMP2007 於 16-3-2011 22:06 發表
因為我只是一隻氣槍菜鳥
謝謝
買支11年版#勝咪得LO
QXX 有售~~

因為我只是一隻氣槍菜鳥

我亦是用井井配豬標飛機, 但不用修井井blot, 只要小磨一下飛機後面的 o-ring 即可, 會好順.主要是 o-ring size 不同原裝井井吧了!
希望可以幫到你.  

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 17-3-2011 16:19 發表
因為我只是一隻氣槍菜鳥

我亦是用井井配豬標飛機, 但不用修井井blot, 只要小磨一下飛機後面的 o-ring 即可, 會好順.主要是 o-ring size 不同原裝井 ...
唔建議磨ORING...會死得好快

我建議是小磨 o-ring, 我兩支井井和朋友的一支井井都冇出現問題, 都打左好耐..唔知你話快死係點死法?
願聞其詳.

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 18-3-2011 02:33 發表

我建議是小磨 o-ring, 我兩支井井和朋友的一支井井都冇出現問題, 都打左好耐..唔知你話快死係點死法?
願聞其詳.
磨o-ring會影響密氣
二來o-ring本身就唔應該磨,乾磨傷害好大

當然,你話冇問題就ok啦
你試到冇問題,我都要話你有問題既話,咁我就正一死pk啦

QXX賣緊幾錢?

好似賣緊$5400.唔算好貴。

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 19-3-2011 16:28 發表
好似賣緊$5400.唔算好貴。
佢問槍定BOLT....?
槍就5400,BOLT冇留意
呢D海鮮價最好自行落去槍街睇睇

25 12
發新話題