發新話題

今日收到風

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 17:23 發表

再換...
保養過左
唯有換套OB KIT
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 f22a 於 12-4-2011 04:52 PM 發表
小弟的SCAR開膛買了2星期(回膛桿加厚改良版)
打了3至4匣
暫時健康
但發現Bolt 底已被Hammer的轆仔磨了一條坑
最可怕的是Bolt 底前端與飛機連接處被Hammer的轆仔撞成斜面
現在擔心那Hammer的轆仔會撞壞飛機
請問 ...
全中...我宜家反映左依個問題!
個BOLT底打到變形,噤你一開槍,,個BOLT就會向後
但係個飛機仲係插住個HOPUP噴氣,
之後個BOLT去到最後果個位,,飛機彈弓就開始拉個飛機返黎..
不過因為BOLT底打到變形,有機會會夾住個飛機O RING果個位.入唔到BOLT入面..
係依個時候,,個BOLT要向前啦..
個BOLT不斷向前,但係飛機回唔到位.
搞到飛機有少少而位,當個BOLT去到最前,,,條彈弓仲返到位..就淆左囉..
打多2槍,,,斷埋

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 17:30 發表

之後個BOLT去到最後果個位,,飛機彈弓就開始拉個飛機返黎..
不過因為BOLT底打到變形,有 ...
我諗我隻飛機都係差唔多原因而淆左…

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 17:30 發表

不過因為BOLT底打到變形,有 ...
看到Bolt底的磨損情況
我看不到10匣就要報銷Bolt或飛機
所以現在惟有將SCAR封存不敢再打
希望將來有鋼製補品Bolt 更換
但價錢就~~~~~~~~~~~
其實這SCAR 的亞鉛Bolt完全是悲劇

他們有鋁制輕Bolt出售
努力減肥,越減越肥......._|-|0

回覆 65# 的帖子

邊到有得買呀??

引用:
原帖由 f22a 於 12-4-2011 09:35 PM 發表

看到Bolt底的磨損情況
我看不到10匣就要報銷Bolt或飛機
所以現在惟有將SCAR封存不敢再打
希望將來有鋼製補品Bolt 更換
但價錢就~~~~~~~~~~~
其實這SCAR 的亞鉛Bolt完全是悲劇
如果出鋼...比你都唔好用啦...
等RA出鋁BOLT好過

其實香港的TSZ曾出了不少"我們"的補品
價格也算公道
未知TSZ會否出條補品Bolt俾SCAR呢

Del

Bomber used to make a aluminum bolt for Brass tube version Scar, will it work with the new Open bolt system?

其實聽人講, WE呢排係咪轉多左用呢類豆腐金屬?
我FD之前話, WE把GBB M14 D 金屬件都係打兩打就變晒形...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 13-4-2011 09:24 AM 發表
其實聽人講, WE呢排係咪轉多左用呢類豆腐金屬?
我FD之前話, WE把GBB M14 D 金屬件都係打兩打就變晒形...
其實不嬲都係噤

差D唔記得左M4條脆皮CHARGING HANDLE
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 13-4-2011 11:25 AM 發表
差D唔記得左M4條脆皮CHARGING HANDLE
NONONO!唔係CHARGING HANDLE脆!係做厚左個L位..所以個BOLT會撞爛佢姐..

引用:
原帖由 f22a 於 13-4-2011 12:20 AM 發表
其實香港的TSZ曾出了不少"我們"的補品
價格也算公道
未知TSZ會否出條補品Bolt俾SCAR呢
你去下3軍睇下佢地出D鎚..包包都生哂"金秀"...
同埋佢地既教力芯,,係垃圾之作,,早就對佢冇哂信心

發新話題