發新話題

砌一把 G&P 既 M4A1

回覆 14# 的帖子

我的setting如下...
除左P牌SR-16 E3跟機件外...
井X外管(外管來說我覺得至靚)
PDI 6.01內管
P牌HopUp set
井Xfire control(P牌雙向Safty)(要改)
井X2010 bolt(要改)
正廠PRI charging handle
井Xbuffer&彈簧
正廠LMT尾通

引用:
原帖由 diplomatique 於 31-3-2011 18:46 發表
其實我覺得買井X啦,個槍身真係好靚...
只可惜因為條骨所以先換P牌jar...
我本來是用完汁完味Colt+RAS...

其實我枝P牌裡面有部份係井X+P牌內臟...
依樣係真,井井槍身的感覺真係同真槍槍身係一樣,另一個原因唔太想買"派米"身,就係個身"太靚"太滑,唔夠粗豪
但井井槍身要用井井或TAF的火控kit,如果用"派米"火控kit會有少少問題。

毒下你地先~~

附件

31-3-2011 19:36

引用:
原帖由 kimberCDP 於 31-3-2011 19:36 發表

依樣係真,井井槍身的感覺真係同真槍槍身係一樣,另一個原因唔太想買"派米"身,就係個身"太靚"太滑,唔夠粗豪
但井井槍身要用井井或TAF的火控kit,如果用"派米"火控kit會有少少問題。

毒下你地先~~
好毒啊
師兄你買果陣水位系幾多

I think 井X parts is the toughest around...

引用:
原帖由 z38803810 於 31-3-2011 19:37 發表

好毒啊
師兄你買果陣水位系幾多
我枝係散砌的,真係貴(請睇番之前的post)
如果買,可以買井井成槍,當年09或10版井井M4A1成槍都係$()),
現在10或11年版M4A1成槍要大約%$)),這個價錢當年可以買到井井 M16A4,
不過唔可以咁計呢
以上只作參考

回覆 16# 的帖子

Thx 師兄!睇嚟師兄都係一個執著嘅人

放返幾張我既 WE M14 EBR毒返你地...

附件

31-3-2011 20:02

very nice~~
我太多project,唔好諗,唔好諗~~

無錯,我嗰枝09井身加派米內臟、唔知係咪因為咁所以有連發不順問題

引用:
原帖由 jerjer 於 31-3-2011 20:07 發表
無錯,我嗰枝09井身加派米內臟、唔知係咪因為咁所以有連發不順問題
小弟要換左TAF火控同真品gas tube(井井都可以),就無問題

引用:
原帖由 kimberCDP 於 31-3-2011 20:34 發表

小弟要換左TAF火控同真品gas tube(井井都可以),就無問題
師兄嗰枝連發順唔順?我嗰枝連發就好似斷斷續續嘅三連發

因為枝井井bolt 條邊做得幼左,變得好利;果打原裝wa匣或抄wa的匣,就會打壞個轆仔valve lock,只有用PGC Ver.2匣或GP PMAG。
用PGC Ver.2匣(有朋友教要加硬少少valve lock彈弓),一匣到尾,100% bolt lock到,極順

回覆 27# 的帖子

多謝師兄指教,我都係用pgc ver.2

有沒師兄知道宜家邊度仲有井井賣
價格又大概系幾多到
其實買二手又好唔好呢

QXF
上面有師兄講幾錢

發新話題