發新話題

砌一把 G&P 既 M4A1

砌一把 G&P 既 M4A1

我打算自己砌返把 M4A1
外殼用G&P既 M4 RAS前節套件(含尾托) 同埋 M4馬仔刻印身
心臟用 G&P 既 特惠大套餐(但系我打算換成井勝既鋼Bolt or RA既鋼 Bolt)
Hop Up就唔知道應該用邊款好,聽聞 Prime既 內管+hop up+hop up座既成品唔錯
大致上零件應該齊曬....
希望各位師兄比下意見,同埋報報大概total要幾多 $$
Thanks a lot!

引用:
原帖由 RCman 於 30-3-2011 11:19 發表
如果甘樣砌法....不如直接買一把井井的好過
但系井井要 54XX幾 wor

引用:
原帖由 F22 於 30-3-2011 19:47 發表

問題係你呢個砌法都成四千幾但只係一推GP垃圾件( G&P 既 特惠大套餐冇咩用得),仲未計匣........
我有2個建議,1.買支KA M4$1800+GP RAS$6xx 都係二千幾唔使煩  2.買井井.......
難道 GP既野真系咁垃圾.....

引用:
原帖由 kimberCDP 於 30-3-2011 20:02 發表
小弟就有咁既砌法,因為小弟有套"派米火控kit"多左,想砌多枝粗用,小弟對於KA就SAY NO喇(只係小弟意見,因為數位唔準)
大家不妨比下意見

GP身(magpul)=11xx
派米火控kit=14xx (之前買落)
井井bolt=10xx
GP M ...
以師兄呢個砌法
如果唔用 派米火控kit
有沒其他相宜既選擇

引用:
原帖由 diplomatique 於 31-3-2011 18:46 發表
其實我覺得買井X啦,個槍身真係好靚...
只可惜因為條骨所以先換P牌jar...
我本來是用完汁完味Colt+RAS...

其實我枝P牌裡面有部份係井X+P牌內臟...
給位師兄搞到我宜家想入井井
  其實井井宜家有咁多版本,唔知道邊個比較好呢
價格系乜嘢水位

引用:
原帖由 kimberCDP 於 31-3-2011 19:36 發表

依樣係真,井井槍身的感覺真係同真槍槍身係一樣,另一個原因唔太想買"派米"身,就係個身"太靚"太滑,唔夠粗豪
但井井槍身要用井井或TAF的火控kit,如果用"派米"火控kit會有少少問題。

毒下你地先~~
好毒啊
師兄你買果陣水位系幾多

放返幾張我既 WE M14 EBR毒返你地...

附件

31-3-2011 20:02

有沒師兄知道宜家邊度仲有井井賣
價格又大概系幾多到
其實買二手又好唔好呢

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 2-4-2011 00:54 發表
QXF
上面有師兄講幾錢

QXF系乜嘢網站
新手唔系好熟

發新話題