21 12
發新話題

有冇人知KA M4 GBB的槍管是怎樣拆的?

師兄,唔明拆嚟做乜嘢?槍管尾好似有個較HOP UP 嘅物體,裝前手握把應該唔駛咁做吖

因為我想換內管,我唔知係唔係要拆準星、外管等先拆到內管,但係我準星都無法拆得出

1.  把三角準星固定導氣管的空心Pin打出
2.  拆導氣管
3.  拆太陽環
4.  抽出槍管(內外管連HopUp座)
5.  分離內外管

引用:
原帖由 f22a 於 6/4/2011 10:27 PM 發表
2.  拆導氣管
3.  拆太陽環
4.  抽出槍管(內外管連HopUp座)
5.  分離內外管
我都有同樣問題,不過點打都打唔到條PIN出黎(好緊),還是我打的方向錯左?(2面都打過,都係咁)

係三角準星打橫個兩條pin用盡晒方法先打得出,師兄,我都係加d車油落去,跟住先容易d打出,
但係,三角準星應該還有另一條pin係下方的,比個槍帶扣頂住,槍帶扣又唔知點拆得出,請問可以點拆得到呢條pin呢?

回覆 6# 的帖子

下方的不是Pin而是內六角螺絲(機米)
如要鬆開內六角螺絲(機米)必須先拆解前背帶環的固定Pin(鍋釘)
注意那前背帶環的固定Pin(鍋釘)一經拆解即報銷不能再用
如果師兄只想換內管或Hop皮
根本就不需要拆解三角前準座
也就是無需打出三角準星打橫個兩條(實心)pin及機米
留意我在4F的描述
應打出的是上方很幼的空心Pin以便抽出亮銀色導氣管(Gas Tube)
另空心Pin沒有方向性
左打右打皆可
供您參考

引用:
原帖由 f22a 於 7/4/2011 12:21 PM 發表
下方的不是Pin而是內六角螺絲(機米)
如要鬆開內六角螺絲(機米)必須先拆解前背帶環的固定Pin(鍋釘)
注意那前背帶環的固定Pin(鍋釘)一經拆解即報銷不能再用
如果師兄只想換內管或Hop皮
根本就不需要拆解三角前準座 ...
THX,C兄,另想問換內外管係買行WA GBB專用的還是用AEG精密管?(之前睇過D POST話可用AEG管)
HOP UP係唔係得原廠個隻可用?邊間有得賣?

引用:
原帖由 061084 於 7-4-2011 22:46 發表

THX,C兄,另想問換內外管係買行WA GBB專用的還是用AEG精密管?(之前睇過D POST話可用AEG管)
HOP UP係唔係得原廠個隻可用?邊間有得賣?
想用AEG管,要買AEG for WA hop up座 (國產,Prime).

明白晒,thanks師兄

引用:
原帖由 gavin2008hihi 於 7-4-2011 23:11 發表

想用AEG管,要買AEG for WA hop up座 (國產,Prime).
錯!!KA原裝係用AEG管..........

引用:
原帖由 F22 於 8/4/2011 07:16 AM 發表

如要改,用邊隻AEG管較佳?

引用:
原帖由 061084 於 8-4-2011 22:07 發表

如要改,用邊隻AEG管較佳?
我一係用systema銅管,一係就first6.03鋼管........

實戰証明first正呀.......

國產野質量合格嗎 >? thanks ~
引用:
原帖由 gavin2008hihi 於 7-4-2011 23:11 發表

引用:
原帖由 F22 於 8-4-2011 07:16 發表

喔, sor大, 我既錯 ... 仲以為KA 用 GBB 管tim ............

21 12
發新話題