發新話題

Element係咪執咗?

引用:
原帖由 McDull 於 11-4-2011 14:43 發表

等下啦。。。。。。。

其實而家街個隻,睇落都唔似。

見過真野既,老遠都睇到有咩分別。
我更係知有咩問題啦

引用:
原帖由 2slow 於 11-4-2011 02:17 發表

邊支呀, 等我快d去入貨先...
小弟同朋友買左兩支
一支 m961, 一支m951

我暫時都未見過正廠d led 電筒會光得佢

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 11-4-2011 15:48 發表

小弟同朋友買左兩支
一支 m961, 一支m951

我暫時都未見過正廠d led 電筒會光得佢
淨係光有乜用?

引用:
原帖由 happyseals 於 12-4-2011 01:11 發表

淨係光有乜用?

睇你點用~~

我行夜山有支電筒射到一條街咁遠, 果支翻旦仲光過果支無良電筒

持續使用4個幾鍾(光度不變)

你話正廠得唔得

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 12-4-2011 02:20 發表

睇你點用~~

我行夜山有支電筒射到一條街咁遠, 果支翻旦仲光過果支無良電筒

你話正廠得唔得
我自己用開Maglite,SF
如果LED 4個幾鐘好基本喎
行夜山
支電筒既Runtime同Function都好緊要
如果支Element濕水或者卜左落舊石會點?

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 12-4-2011 02:20 發表

睇你點用~~

你話正廠得唔得
我想問正廠有邊支唔得

好多人認為電筒夠就等於`好",`勁'
選擇枝電筒最主要看用途.

就當行山唯例.
你枝電筒太多,而會將所有野都照白晒,反光,看路時有機會唔清楚.
再加上對比太大,你眼睛適應左光度時,反而會看不清其黑暗的地方,有什麼事時反應會慢D.
(請留意當在行車隧道內,白天時外面環境愈光就會愈開多燈,黑上環境愈暗就愈少開燈,就是這樣道理).
還有最重要的,就是光害.對野外小動物有很大影響的.....
其它如防水,防震,防爆等都好重要.

引用:
原帖由 McDull 於 12-4-2011 08:29 發表

我想問正廠有邊支唔得
正廠實有支光過支翻旦ga, 不過用幾個字就燒膽

都係睇你點用

我同朋友平時行夜山係唔開電筒, 有事才開.........(例如見到野豬, 成堆狗等等)

有時我地夜晚晚行小路
你支電筒穿透力唔夠你點搵路ar

防爆防水依d 功能對我地來說真係無咩用, 你唔會無lala 掉支電筒落水/ 落街

相反小弟做工程果陣就需要光同防撞防跌

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 12-4-2011 16:00 發表

正廠實有支光過支翻旦ga, 不過用幾個字就燒膽

都係睇你點用

我同朋友平時行夜山係唔開電筒, 有事才開.........(例如見到野豬, 成堆狗等等)
你支電筒穿透力唔夠你點搵佢地ar;mhe ...
個人經歷
Surefire仲易燒過GnP

引用:
原帖由 101653 於 12-4-2011 16:02 發表

個人經歷
Surefire仲易燒過GnP
我讀書果陣身痕攞支surefire 9p夜晚長開溫書, 開左4個字就發滾, 諗住熄左佢再開就.........唔見左百幾蚊

跟住當年岩岩有kl3 膽配就試下裝上去.....係就係可以用好耐, 不過唔光lo

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 12-4-2011 16:08 發表

我讀書果陣身痕攞支surefire 9p夜晚長開溫書, 開左4個字就發滾, 諗住熄左佢再開就.........唔見左百幾蚊

跟住當年岩岩有kl3 膽配就試下裝上去.....係就係可以用好耐, 不過唔光lo
我支6PD三個月玩完兩個SF膽......

引用:

睇你點用~~

你話正廠得唔得
支element m961 持續使用4個幾鍾    光度不變...  連燒lamp也沒有?!!!   你"持續"是指長開or  開下照照就息返?

嘩嘩嘩講到sf好易燒gum ge

引用:
原帖由 zombie 於 12-4-2011 18:07 發表
嘩嘩嘩講到sf好易燒gum ge
我換番GnP膽又冇事wo

唔知係支野有問題定天氣問題(潮濕)
百思不得其解

引用:
原帖由 101653 於 12-4-2011 18:25 發表

我換番GnP膽又冇事wo

唔知係支野有問題定天氣問題(潮濕)
百思不得其解
原裝定LED??

雖則個原裝我已經唔用

發新話題