發新話題

窮鬼垃圾版 D.I.Y. MSG90 制作實錄

引用:
原帖由 tango1997 於 12-4-2011 10:35 發表

感謝F22師傅支持
其實DIY既野做法有N咁多種,千變萬化,各施各法, 只要滿足到自己足夠

另想請教F22師傅,你個枝尾托底個手枕位係用乜野來填高架?
佢都覺得自己果枝唔多得你就由佢啦.
你果枝真係誇好多丫嘛...
雖然好慘, 不過真係高下立見...

樓主,厲害厲害!
想要就俾銀.
又想要又嫌貴你買玩具算喇.
好多嘢, 無錢就無得玩. 就係咁簡單.

引用:
原帖由 ayaka 於 12-4-2011 16:02 發表
嘩! 勁! 溶埋亞鉛
因為窮鬼無辦法啦

引用:
原帖由 derek 於 12-4-2011 16:14 發表
師兄 , 你太勁了.........
多謝師兄賞識  x 2000

引用:
原帖由 tango1997 於 12-4-2011 10:35 發表

感謝F22師傅支持
其實DIY既野做法有N咁多種,千變萬化,各施各法, 只要滿足到自己足夠

另想請教F22師傅,你個枝尾托底個手枕位係用乜野來填高架?
請教真係担當唔起, 我支都係用水喉通做底再上原子灰,本身係十年前做落,當時槍主要打車仔大電所以堶悼空心........
到我接手番都係填番崩咗啲位同再噴過咁囉..........

引用:
原帖由 5sfll970 於 12-4-2011 17:47 發表

佢都覺得自己果枝唔多得你就由佢啦.
你果枝真係誇好多丫嘛...
雖然好慘, 不過真係高下立見...

樓主,厲害厲害!
多謝師兄讚賞
F22師傅個一枝msg90點會唔多得呢
我只不過係張簡單事情復雜化之嘛
我其實真係想請教F22師傅係用乜野泥填高後手枕位架
因為我要用兩節PVC喉先至造到,所以我覺得自己用個一個方法有點兒笨實

引用:
原帖由 F22 於 12-4-2011 18:17 發表

請教真係担當唔起, 我支都係用水喉通做底再上原子灰,本身係十年前做落,當時槍主要打車仔大電所以堶悼空心........
到我接手番都係填番崩咗啲位同再噴過咁囉..........
多謝F22師傅解答

另外我見你整個一個後準星,越睇越靚仔,越睇越有型
搞到我又整番個泥玩

H&k廠總共出過4款同類既準星
第一幅圖左上.............................1100米射程用.....................................E21系用
第一幅圖右上.............................1200米射程用.....................................E21系用
第一幅圖左下.............................1200米射程用帶風偏計..............................MSG系用
第一幅圖右下.............................1000米射程用帶風偏計..............................MSG系用
黄色字個兩隻.......右邊轆調距離.......左邊轆調風偏

附件

12-4-2011 19:23

可調教前後之前手托腳架接駁工件制作 part 1

軍版msg90有錢既國家當然可以配置 H&K 原廠既腳架啦,
但因應射手唔同既環境採用唔同型式或唔同功能既腳架既時候,所以就要做一個接駁器連接導軌同腳架

PS:此制作純為小弟無聊興趣,比例亦非實數,全為段估制作,要求甚低,有怪莫怪

附件

12-4-2011 20:30

6061規格鋁合金

切出大約需要既材料

汁平是但一邊

再汁埋另外一邊

劃好中位線及側線

然後鋸走唔要既鋁材

再用銼刀fit位

fit完插入試位(但發覺馬記條軌厚薄不一致)成條軌就有五個位工差有異

最後汁致全軌滑行暢順

可調教前後之前手托腳架接駁工件制作 part 2   

軍版msg90有錢既國家當然可以配置 H&K 原廠既腳架啦,
但因應射手唔同既環境採用唔同型式或唔同功能既腳架既時候,所以就要做一個接駁器連接導軌同腳架

PS:此制作純為小弟無聊興趣,比例亦非實數,全為段估制作,要求甚低,有怪莫怪

附件

12-4-2011 20:39

劃線定中位打"賓子"

鑽窿

DUP牙

DUP牙後

上入腳架鎖銷再汁螺絲頭至差不多平

然後扣腳架上槍托

裝上後之相頭

不禁好奇樓主係咪做5金果行

God....you're good.....
better than what my father shown me....
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 Vindicator 於 12-4-2011 21:23 發表
傢生好齊咁... 又要好心機...

你條友...如果俾部CNC機同其他大機你, 真嘅都整到出黎..
想要就俾銀.
又想要又嫌貴你買玩具算喇.
好多嘢, 無錢就無得玩. 就係咁簡單.

驚為天人!

引用:
原帖由 Vindicator 於 12-4-2011 21:23 發表
我只不過係九巴款待處一個捐車底既油屎仔

引用:
原帖由 oliver1997 於 12-4-2011 22:09 發表
God....you're good.....
better than what my father shown me....
Thank you c hing   

發新話題