發新話題

改ergo grip 教學

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-4-2011 14:02 發表

挫夠唔夠利呢?驚唔食挫唔郁
小弟工具都係有限. 所以都係比d心機同手力挫...
其實有好多師兄都係改過ergo grip, 不過冇人post 過..
相信好多師兄做得好過小弟..我呢d三腳貓功夫.
希望有其他師兄比d意見...

引用:
原帖由 jpg 於 15-4-2011 17:31 發表

其實有好多師兄都係改過ergo grip, 不過冇人post 過..
見你地好似好好玩甘,
我岩岩今日買左個"電羅"(實在吾知叫咩名)
weekend搞下DIY個手槍grip先

引用:
原帖由 ohnavi 於 15-4-2011 17:40 發表

見你地好似好好玩甘,
師兄係咪買左AC個隻?

引用:
原帖由 ayaka 於 15-4-2011 17:50 發表

師兄係咪買左AC個隻?
AC?插電?係呀,台仔野,
不過間五金鋪得一隻,好似好好玩甘,
又鋸又磨又較快慢又盛,未玩先興奮

引用:
原帖由 ohnavi 於 15-4-2011 18:30 發表

AC?插電?係呀,台仔野,
不過間五金鋪得一隻,好似好好玩甘,
又鋸又磨又較快慢又盛,未玩先興奮
正! 記得入番一堆咀...切割, 打磨, 拋光乜都得

引用:
原帖由 ayaka 於 15-4-2011 19:19 發表

正! 記得入番一堆咀...切割, 打磨, 拋光乜都得
佢成set有晒,好鬼正

引用:
原帖由 jpg 於 15-4-2011 17:18 發表

呢曾當然, 可能會學m記grip 咁中間放YSTEMA BASE 再放個膠plug.
咁就實穩陣喇
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 jpg 於 15-4-2011 17:26 發表

如果咁講其實原廠grip一樣, 我研究過原廠grip, 都係用4粒羅絲, 加個base 項住個摩打..
所以點解有人用原廠grip 都分體, 其實最受力唔係motor 同grip, 而係金身個motor 位..
其實只要個身同grip 個個位做得好,  ...
咁就睇你頭先郁手喇

引用:
原帖由 jpg 於 15-4-2011 17:31 發表

你都整得唔錯喇!咁你挫左幾耐先得呢?

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-4-2011 21:35 發表

你都整得唔錯喇!咁你挫左幾耐先得呢?
真實冇計過, 每日挫D每日挫D咁..我諗TOTAL 都用左7-8 個鍾...

引用:
原帖由 ohnavi 於 15-4-2011 17:40 發表

見你地好似好好玩甘,
IVAN兄?個電羅係咪好似DREMEL 咁??
如果唔係係點架??有冇圖LINK呀??
要DIY 真係越多工具越好..

引用:
原帖由 jpg 於 16-4-2011 04:17 發表

真實冇計過, 每日挫D每日挫D咁..我諗TOTAL 都用左7-8 個鍾...
咁都唔係好耐?!不過D碎好鬼痴身,掃餐懵

引用:
原帖由 spec.ops. 於 16-4-2011 08:05 發表

咁都唔係好耐?!不過D碎好鬼痴身,掃餐懵
係呀, 女皇係咁孖叉..

引用:
原帖由 jpg 於 16-4-2011 17:16 發表

係呀, 女皇係咁孖叉..
呵呵,呢D就係已婚人士既煩惱,我都中

讚好!!!!!
感激jpg師兄贈圖!!!!
其實我最擔心係個grip d膠太軟唔穩陣而令個grip走位
但家下見到有實圖就唔怕lu.....
現正全力改grip中....thx

發新話題