發新話題

當sniper手的入來說一說

今天看完 6師兄及mouselkm 的留言更覺得wargame 不只是遊戲而是一門學問 []
真是看君一席話 , 勝打十場 game .
謝謝[] [] [] []
打wargame 不求生與死
生要盡力打退敵人
死要死得痛快 (要認死姐)

回覆 #30 mark997 的帖子

對..全中實戰中要無聲地Ko巡邏隊剌刀是可行的,方法跟蹤敵軍巡邏隊最後一人之後封他口鼻,拉入草叢一刀刺頸or平刺側腹,分分鐘好過滅聲手槍,因手槍彈藥有限,但刀是無限,而且死相恐怖可給人心理打擊...至於成為三角洲部隊你要記住 奇襲,迅速,勝利 這座右銘

回覆 #32 mouselkm 的帖子

我們玩WARGAME,勿過火。最多粉筆好了。

回覆 #33 6MM 的帖子

當然[] 用金屬真刺刀玩WAR game是超過火和非法,但我見此post說狙擊手便分享一些軍書中的狙擊手暗殺技術,純分享為前提,因我們玩war game雖然是鈍玩槍,但war game說好聽是game ,難聽點是模擬實戰,如果玩家知道生命的脆弱和實戰的可怕,我個人認為可避免過度投入發生的意外,多年前台灣發生過有game友過度投入將空GAS罐當炸彈大力投向敵人...結果...對方用口水還擊....特別是加上本港常有城市獵人...試問如果非過度投入wargame,還有其他合理解釋?因此給玩家知道真實戰場上的恐怖(特別是sinper手),可令人對目標一詞有新的看法

以上是不才的淺見

射擊人地那一個位置好視乎情況,環境,對家有冇槍品,同大家打幾大力。

左撇子做sniper post 唔一定會有好大問題,因為你最多係同一位置開一至兩槍就一定要走。

而我依家開始練用左邊手同眼去協調同開槍。我練係因為有時有D地點轉用左手會比較有利。
狙擊其實是一種藝術.... 就連中槍的也能分享你精確射擊技術的光榮....

WARGAME便是WARGAME  十分清純,永無雜質。如一有雜質,你便過界了。

引用:
原帖由 mark997 於 27-1-2007 21:40 發表
師兄當忍者 那就不用槍了 用刀好了 哈哈
我要當三角洲 黑鷹三角洲部隊
你好熱血呀
好有傻勁呀[]  加油!![plan]
RAHHHH!! 射爛你支玩具~

引用:
原帖由 qkraymond 於 27-1-2007 23:04 發表
今天看完 6師兄及mouselkm 的留言更覺得wargame 不只是遊戲而是一門學問  
真是看君一席話 , 勝打十場 game .
謝謝   
我覺得打完再jub做錯咩會有效好多
有時唔體會到唔會明白, 理論同實踐要互相配合
RAHHHH!! 射爛你支玩具~

回覆 #1 mark997 的帖子

樓主有冇睇過自己個topic串錯字呀.....[]
"sinper"<---咩嚟?
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 6MM 於 27-1-2007 20:14 發表
我食完飯啦!可以寫幾隻字啦。

所有原因只得一個,要佢 *立即死* 及 *立即收聲*。

(當然以下有地型、槍械、人數、時間及任務等等限制。)

1.因係玩wargame,每射一發之後,引起令其他敵人如何反映是首先 ...
師傅即係師傅[] []
本來無一物, 何處惹塵埃

[quote]原帖由 14692 於 28-1-2007 08:15 發表
樓主有冇睇過自己個topic串錯字呀.....
"sinper"<---咩
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

其實...一支普通既電槍,同一支"拎左黎做狙擊槍既"電槍,其本上係冇分別ga la...?
即係,6師兄的SL8...同一般電槍,有咩特別分別ga le?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-1-2007 11:32 發表
其實...一支普通既電槍,同一支"拎左黎做狙擊槍既"電槍,其本上係冇分別ga la...?
即係,6師兄的SL8...同一般電槍,有咩特別分別ga le?
因我打聯會的遊戲時,有些時候聯會會限制不能使用gas作為動力的槍,及有些時候打電槍的確便利一點。
對我個人

[quote]原帖由 6MM 於 28-1-2007 12:54 發表

因我打聯會的遊戲時,有些時候聯會會限制不能使用gas作為動力的槍,及有些時候打電槍的確便利一點。
對我個人
今年目標
1. FAIL
2. 90%done!
3. Get a tool box
4. DONE!

六師父, 如果係小隊既marksman又點玩法呢[]
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

發新話題