18 12
發新話題

[Inokatsu] 加入GBB行列:井勝入手,外部改件問題。

加入GBB行列:井勝入手,外部改件問題。

上星期6終於痕癢無法擋,買左心儀以久的井勝。
馬上上網seach左一些零件希望可以幫井井改成自己喜歡的外觀。
但不敢隨便亂買,因怕不合用。
各位師兄們麻煩幫幫小弟完成一把“自己”的M4.
以下是想改的部份和一些問題。由於不懂如何在圖片旁邊寫字,所以先寫問題下面再加圖。

萬分感謝!

想改的部份包括:

骨:
型號:Daniel Defence AR 15 Lite Rail 9.5" FSP
問題:可以直上嗎?需要更多零件嗎?

網球拍(bolt lock release switch) 不肯定名稱不肯定
型號:Magpul PTS B.A.D Lever
問題:可以直上嗎?需要磨位嗎?

尾托:
Option 1
型號:LMT
問題:有玩具可以直上嗎?那個牌子好D,我現在用左個大陸仔LMT,不滿中。考慮買真品但價格有點高如非必要想用平野。
Option 2
型號:Magpul CTR
問題:唔換尾通下可以直上嗎?

Charging Handle
型號:未定
問題:有那種合用,試左條大陸仔,個勾位入唔到要剪甘小小。

附件

5-5-2011 13:12

5-5-2011 13:12

歡迎加入 GBB 行列!!
骨: 如果係玩具唔可以直上, 個barrel nut 唔岩數要改. (真野可直上)
bad lever 玩具都可以直上, 唔用佢跟的網球拍仲好.
LMT stock 未用過唔知, 不過井井都係跟 LMT stock, 你想要第個款?
CTR stock 如果係 pts 可直上, 不過好似會有少少鬆... (直品就直上, 不過要買MILSPEC個隻,唔好買COMMER個隻)
井井既 CHARGING HANDLE 市面好似出過幾隻, 不過好耐都冇貨了...即係冇得揀.
但我就用緊TSC出 for WE 既charging handle, 比較接近, 不過都要執...
其實玩得井井同毒蛇之類, 不如買真品上啦!!  

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 5-5-2011 14:05 發表
歡迎加入 GBB 行列!!
骨: 如果係玩具唔可以直上, 個barrel nut 唔岩數要改. (真野可直上)
bad lever 玩具都可以直上, 唔用佢跟的網球拍仲好.
LMT stock 未用過唔知, 不過井井都係跟 LMT stock, 你想要第個 ...
有你幫忙,太好了
條骨系想買真野,玩具無我想要個款。
bad lever 如果唔用佢跟的網球拍,那用回原本的可以加裝個lever嗎?如果可以那我不用買那個full package wor
LMT stock 我想用seal個款,MK某店有stock連通賣但2xxx有D肉痛,那可能用milspec CTR算了,剛好有friend 賣∼
Charging handle 我都幾鍾意TSC左右邊都可以拉個款因為我系左手仔,想問下要執那部分呢?
加問一下。
Selector: 有那個型號可以改成右邊? 溫唔到info....

感謝!

如不是package的,你所指的是 for WE 那個 lever嗎?
如果是 WE 的就不知道了, 因為我沒有用過, for WA 的就沒有問題.
至於 charging handle 個隻, 我想你應該是 troy 那個款, 我建議你不要浪費金錢, 因 txc 物料一般, 還有那雙拉設計我朋友買了, 只拉幾下就斷掉...
仿 PRI 那個款還好一點.
SELECTOR 方面,我朋友試用過左岸的, 沒問題. 所以我估計 g&p 和 prime 的都可以直上.

Ambi Selector >>> Prime la

DD AR-15 LITE  9.5" FSP  玩具GnP有出

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 5-5-2011 15:40 發表
如不是package的,你所指的是 for WE 那個 lever嗎?
如果是 WE 的就不知道了, 因為我沒有用過, for WA 的就沒有問題.
至於 charging handle 個隻, 我想你應該是 troy 那個款, 我建議你不要浪費金錢, 因 txc ...
那個lever 也是for WA 的那應該可以∼so happy~
charging handle 我都想用prime的但聽說無得賣好耐咯

謝!

引用:
原帖由 NCP013 於 5-5-2011 17:01 發表
DD AR-15 LITE  9.5" FSP  玩具GnP有出
GnP條9.5fsp應該系連barrel的,如果用原本個條barrel我古可能安唔上去所以無考慮。

樓主 , 先忍耐吓用原裝配件先 , 其實原装配件幾好吖 , 慢慢再加真品配件 , 坩先至襯托到呢支真數玩具 !

想問下CTR真品托可以係邊買呢?
thanks

引用:
原帖由 臭p!g 於 5-5-2011 20:20 發表
想問下CTR真品托可以係邊買呢?
thanks
2手區幫到你。。。
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

引用:
原帖由 hung 於 5-5-2011 19:11 發表
樓主 , 先忍耐吓用原裝配件先 , 其實原装配件幾好吖 , 慢慢再加真品配件 , 坩先至襯托到呢支真數玩具 !
我都系甘林,昨晚再試射左幾甲,都幾滿意。 覺得原裝配件都唔錯。
剛買完井井都大出血,都系等等先再買真品配件,一個月一件,老婆無甘易發現∼ 等下等下可能財爺個6k變左我條FSP基金。

哈哈~~ 毒品已漫延你四肢..

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 6-5-2011 14:21 發表
哈哈~~ 毒品已漫延你四肢..
中槓頭甘.....槓頭種類分別為:
GG&G T-1 mount
DD 9.5“ FSP
LMT butt stock
Magpul MIAD
Knight's / Arm's / Troy rear sight
Prime Charging handle
Prime Hopup chamber
Prime Ambi selector

一個月入一個parts可以玩到年尾。但如果比老婆知道條總數,我肯定可以馬上從塵世間得到解脫。 啊門。

joeyjordisonhin兄 can help you on some stuffs... hehehe
I've got Troy rear sight for you to buy too... if you want...

Remenber... "Hit steel while is burning hot"
引用:
原帖由 JonathanYuen 於 6-5-2011 15:21 發表

中槓頭甘.....槓頭種類分別為:
GG&G T-1 mount
DD 9.5“ FSP
LMT butt stock
Magpul MIAD
Knight's / Arm's / Troy rear sight
Prime Charging handle
Prime Hopup chamber
Prime Ambi selector

一個 ...

18 12
發新話題