發新話題

有件事煩左我好耐...

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 24-5-2011 02:19 發表

好同意莊家所講

樓主係咪仲鐘意對方先?
係...我仲好愛佢..

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 02:14 發表

就算我信左又點..個感覺永遠都係第三者..
中途搞下笑

認真,你地係因乜而行埋??如果行埋的原因消失左,就無謂一齊
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-5-2011 02:02 發表

我聽咁多年都係「你應該令你另一半信主」而唔係「你應該搵個信主既人做你另一半」囉
錯啦,有部份教會真係咁...更有部份,要你"分享"你一成既人工...

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 24-5-2011 02:10 發表

我試過去教會活動,我覺得唔係教徒去到見到成班人好似比人洗左腦咁好難頂嫁....(內心感受無意貶低教徒)
而事實上好多女性教徒都好想搵教徒做男友,既然樓主女友明知你唔係教徒都同你一齊咁即係唔介意啦,所 ...
未必.動機問題,有如黑社會一樣,同你FD FD下先踢你入會

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-5-2011 01:41 發表

乜宗教冇叫人凡事講證據咩??乜宗教有教人生安白做架咩??
你冇宗教冇問題,但你憎宗教呢樣野就好有問題,天南地北,人類有歷史咁耐就有宗教,你可以否定佢地既存在,但你要憎一D你認為唔存在既野,你唔覺得好矛盾咩?
...
但D證據有好多都係宗教人士自己up架ja bo......
點解憎宗教有問題?每個人都有喜好,討厭就討厭架la......有乜問題

正題:樓主,我同你一樣,討厭宗教但之前中意左個信耶教既女仔,如果你真係接受唔到宗教既,放手吧la,因為如果你唔放手到最尾唔開心既,一定係你

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 02:09 發表
林後 6:14 「你們和不信的原不相配,不要同負一軛。 」
耶教最令人討厭就係呢D咁既"道理",成件事同「順我者倡,逆我者亡」有咩分別!仲衰過黑社會!

一係拉反佢上黎(基本上係冇可能..)
二係自己跳埋落去(就算信左又點..感覺上我永遠都係第三者..)
三係自己放棄離開算(但自己又唔捨得放開佢..)
唉..

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 09:13 發表
一係拉反佢上黎(基本上係冇可能..)
二係自己跳埋落去(就算信左又點..感覺上我永遠都係第三者..)
三係自己放棄離開算(但自己又唔捨得放開佢..)
唉..
你係樓主?
最後我揀左三

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 24-5-2011 09:14 發表

你係樓主?
最後我揀左三

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 09:16 發表

既然佢同得你一齊,就代表佢唔太介意la~加油

其實你女朋友有冇因你唔係教徒而有微言呢?

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 24-5-2011 09:26 發表

既然佢同得你一齊,就代表佢唔太介意la~加油
最煩係佢個朋友...佢朋友係個啲信到走哂火個啲人黎..
佢知道踢我入會唔成功既實會分化我同我女朋友

引用:
原帖由 boni 於 24-5-2011 09:27 發表
其實你女朋友有冇因你唔係教徒而有微言呢?
佢一直都冇出聲,直至我係電話到佢講我對基督既睇法之後,佢聽完好激動..

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 09:30 發表

最煩係佢個朋友...佢朋友係個啲信到走哂火個啲人黎..
佢知道踢我入會唔成功既實會分化我同我女朋友
又係呢D仆_宗教塔利­班乞人憎到死!
理叉得佢朋友吖~你愛你女友就得la~

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 09:33 發表

佢一直都冇出聲,直至我係電話到佢講我對基督既睇法之後,佢聽完好激動..
a......呢野爭D喎......話佢知做乜

發新話題