發新話題

有件事煩左我好耐...

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 24-5-2011 09:34 發表

又係呢D仆_宗教塔利­班乞人憎到死!
理叉得佢朋友吖~你愛你女友就得la~
ching你又唔使咁火既..
我問佢朋友.."你覺得呀媽重要啲定宗教重要啲?"
佢竟然答我宗教重要啲

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 09:39 發表

ching你又唔使咁火既..
我問佢朋友.."你覺得呀媽重要啲定宗教重要啲?"
佢竟然答我宗教重要啲
死_左佢la叫佢!你問佢:「乜耶教冇叫你敬愛父母咩」,你睇佢點答
呢D人同當年紅衛兵既「爹親娘親不及毛主席親」既意識形態有乜分別?崇拜某D野拜到痴哂線

我好愛佢又有咩用..因為佢而信又有咩用..
係佢心目中,可能神先係第一位同最重要..而我只係其次..
咁我同第三者有咩分別..

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 09:51 發表
我好愛佢又有咩用..
唔好亂諗la

唉... 其實冇話教徒同non-教徒唔可以一齊, 不過真係要有共識
有d女教徒都講明另一半要係教徒既話就唔會揀non-教徒做男朋友
既然你女朋友同得你一齊, 即係未去到呢個地步...
如果你成日因個教而嗌交而你又頂唔順的話就要byebye啦...

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 09:51 發表
我好愛佢又有咩用..因為佢而信又有咩用..
嘩, 你要同阿神比咁你輸硬....

引用:
原帖由 boni 於 24-5-2011 09:57 發表

笑左xDD

引用:
原帖由 boni 於 24-5-2011 09:56 發表
唉... 其實冇話教徒同non-教徒唔可以一齊, 不過真係要有共識
有d女教徒都講明另一半要係教徒既話就唔會揀non-教徒做男朋友
既然你女朋友同得你一齊, 即係未去到呢個地步...
如果你成日因個教而嗌交而你又頂唔順的 ...
都未至於嗌交既..有咩咪坐低慢慢傾..

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 10:17 發表

都未至於嗌交既..有咩咪坐低慢慢傾..
咁... 傾下先啦...

引用:
原帖由 boni 於 24-5-2011 09:57 發表

又唔可以咁講喎...我用過實例係,你相信既只會係你"相信既野"死後先會"有機會"實現....我...係現實一個活生生既實物....

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-5-2011 10:52 發表

又唔可以咁講喎...我用過實例係,你相信既只會係你"相信既野"死後先會"有機會"實現....我...係現實一個活生生既實物....
問題係好多信徒都會同你講, 佢地係生活中已經早就感受過神既恩惠同奇跡, 神正正就係現實...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 boni 於 24-5-2011 10:21 發表

咁... 傾下先啦...
你有咁既reply...莫非你有相同既苦惱....

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-5-2011 10:52 發表

咁係因為唔係人人理念唔同
有人覺得可以並存, 有人覺得唔得, 因人而異

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-5-2011 10:55 發表

你有咁既reply...莫非你有相同既苦惱....
我先唔會自尋煩惱...

(我係覺得呢d野冇得好傾... sorry...)

我都唔明,由出生個日開始計,所有野所有恩惠都係呀爸呀媽俾既,關基督咩事?!
基督,宗教比呀媽重要?!咁都講得出?!

發新話題