發新話題

有件事煩左我好耐...

岩岩佢個朋友同我講話如果上帝叫佢為左上帝而放棄呀爸呀媽,即使佢幾咁唔捨得,都會去照做..
真係害人不淺.

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 15:37 發表
岩岩佢個朋友同我講話如果上帝叫佢為左上帝而放棄呀爸呀媽,即使佢幾咁唔捨得,都會去照做..
真係害人不淺.
佢朋友係唔係暗戀你想分化你地再乘虛而入呀....

回覆 91# 的帖子

似乎乜嘢都係佢個FD歪曲晒, 未聽過有宗教叫人離棄家人,
條女都係無乜腦, 咁都信?

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 15:37 發表
真係害人不淺.
咁邊個傳達神的意思?

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 13:49 發表

你話如果個個教徒都信得好似你咁清醒就好啦...
你知唔知我問啲人點解要信,佢地只係話:Just trust it, 呢啲就擺到明係盲目..
但我諗左兩日,其實信下冇壞既..只要唔係太迷信就ok..
我有個朋友又係一家 ...
C-Hing仔, "JUST TRUST GOD"都係選擇既一種. 選擇唔係盲目(因為你知自己做掔啲乜野), 迷信唔=信又唔咪選擇(因為中意就信, 唔Nike就唔信, anytime都得既就唔係信啦)!
"開口埋口都神前神後好似俾老毛洗左腦咁 ! " 都唔一定係洗腦既! 人心目中喜愛既野係好自然成日起口邊提住, 例如你有支值3萬元既PTW! 好可能你會成日見到一此朋友都會講, 我個friend剛剛入左部R35都成日同我講! 佢就開心但我就覺得好悶.......所以有人講個個人心中一定有"神"? 你喜愛既冇左唔開心既, 冇左唔得既東西就係你個神 !

話時話! 係教會到啲妹妹仔(姊妹)真係好多好純既. 娶老婆應該係教會到揾係比街外多好多幾會揾到好女仔! 但係人就係人我聽見都有好多教會男仔女仔碌爆咭, 重因為啲男女關係...惜錢唔還.....上床......叫雞.....強姦....玩大個肚都聽間過啦! 唉! 人點都係罪人 ! 聖經都話到明我地呢班麻甩佬冇可能用身體贏啲女色! 一見到咸野就即時走開如果唔咪就一定哀架啦! 所以我地班真係信耶穌既就係唔會今容易比姊妹溝鑼! 講真以前要玩都只係北上或去撳鐘仔! 我識個"弟兄"咪哀左鑼頂唔住引誘, 插隻手入個"姊妹"條迷係裙內玩完之後人地全家知道灑! 淤死! 好彩我地以前未做耶走時以經見過玩過! 到番教會做番個教遠時以經佰毒不侵! 追"姊妹"唔咪今過引呀! 好多人都來八! 係人都知! 一句講灑未想信就最好講街外女先啦.

呀! 講時講"聖經"內冇講過拍揓! 岩就快快結婚! 結婚後就任你"做"都OK! 所以如果著只係玩揓女! 北上啦! 揓到你死都重有來呀!

呢位弟兄, 可能你係外國讀書, 少讀中文, 多手幫你執一執先.

C-Hing仔, "JUST TRUST GOD"都係選擇既一種. 選擇唔係盲目(因為你知自己做啲乜野), 迷信唔等如信又唔選擇(因為中意就信, 唔Nike就唔信, anytime都得既就唔係信啦)!
"開口埋口都神前神後好似俾老毛洗左腦咁 ! " 都唔一定係洗腦既! 人心目中喜愛既野係好自然成日口邊提住, 例如你有支值3萬元既PTW! 好可能你會成日見到一D朋友都會講, 我個friend剛剛入左部R35都成日同我講! 佢就開心但我就覺得好悶.......所以有人講個個人心中一定有"神"? 你喜愛既冇左唔開心既, 冇左唔得既東西就係你個神 !

話時話! 係教會到啲妹妹仔(姊妹)真係好多好純既. 娶老婆應該係教會揾係比街外多好多會揾到好女仔! 但係人就係人我聽見都有好多教會男仔女仔碌爆咭, 重因為啲男女關係...錢唔還.....上床......叫雞.....強姦....玩大個肚都聽過啦! 唉! 人點都係罪人 ! 聖經都話到明我地呢班麻甩佬冇可能用身體贏啲女色! 一見到咸野就即時走開如果唔就一定哀架啦! 所以我地班真係信耶穌既就係唔會容易比姊妹溝鑼! 講真以前要玩都只係北上或去撳鐘仔! 我識個"弟兄"咪哀左鑼頂唔住引誘, 插隻手入個"姊妹"條迷係裙內玩完之後人地全家知道灑! 淤死! 好彩我地以前未做耶經見過玩過! 到番教會做番個教毒不入! 追"姊妹"唔係咁呀! 好多人都來八! 係人都知! 一句講灑未想信就最好街外女先啦

真係唔該灑wor我中文只得小六.....中一以經去外國讀番書 所有中文由英文translate......

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 24-5-2011 13:47 發表

未解讀到當佢”有”先大問題呀師兄
令可信其有呀...中國傳統ma!

引用:
原帖由 rho837 於 24-5-2011 16:42 發表
真係唔該灑wor我中文只得小六.....中一以經去外國讀番書
CHING太客氣,

本人唔係教徒,不過眾生平等, 宗教亦都係平等!

見到有D睥睨宗教既POST, 所以多手啫. 見諒.

引用:
原帖由 nishi 於 24-5-2011 15:31 發表

我諗起希臘神話D神...
咁仲死,唔係亂講...希臘神話D神尤其係..宙斯..如果睇返真正神話文獻,佢/佢地...有d神係佢/佢地亂倫生出來....仲有記載過佢地會搞基(假定由人既角度去睇佢地係有性別之分)...,再死既係...佢地唔會相比而家既人類和平,一係打你落凡間,再嘈打埋你入地獄,一係變你做石頭...wo~

基督教同天主教的女友我都曾有過
不過冇拖我入教
只不過婚前XXOO就諗下好la

唉! 有乜問題呀! 都只係個人選擇! 不過因溝女而信上帝既做法都係一般人性而去做姐! 冇話錯既.

引用:
原帖由 kingdgo1994 於 24-5-2011 16:52 發表
基督教同天主教的女友我都曾有過
不過冇拖我入教
只不過婚前XXOO就諗下好la
e...我識有幾個女仔(唔係我女友,都唔係ex),話自己相教xxoo又如何...落埋都有...

引用:
原帖由 mujiadam 於 24-5-2011 16:58 發表

e...我識有幾個女仔(唔係我女友,都唔係ex),話自己相教xxoo又如何...落埋都有...
只可以話睇佢係咪"十分信"架姐
樓主的CASE可以話"結緍先"

發新話題