26 12
發新話題

有件事煩左我好耐...

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:33 發表
係咁既...我女朋友係基督教..
佢個朋友同我講基督徒係唔應該同D唔係基督徒既人拍拖..
但我本人好憎任何宗教..因為我做人原則係凡事講證據..
冇證據你教我點信?
咁我應該放棄佢,定放棄自己既原則..?
我個心依家真 ...
乜宗教冇叫人凡事講證據咩??
乜宗教有教人生安白做架咩??
你冇宗教冇問題,但你憎宗教呢樣野就好有問題,天南地北,人類有歷史咁耐就有宗教,你可以否定佢地既存在,但你要憎一D你認為唔存在既野,你唔覺得好矛盾咩?
P.S.本人冇話有咩宗教,只知所有宗教都要尊重

印象中個個我識既基督徒都講過,要同基督徒結婚,但好似不包含拍拖...

入返正題,改變自己遠比改變別人來得容易,輕鬆

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:46 發表
唔好意思呀搞到你扯扯地火..
改變自己意思係?放低成見試下信?
你同個宗教拍拖定同你女友拍拖?

相反你都可以問返你女友同一個問題~

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:47 發表

呀公...佢朋友女黎...
E...E...佢朋友想溝佢BOR!?

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-5-2011 02:02 發表

我聽咁多年都係「你應該令你另一半信主」而唔係「你應該搵個信主既人做你另一半」囉
錯啦,有部份教會真係咁...更有部份,要你"分享"你一成既人工...

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 24-5-2011 02:10 發表

我試過去教會活動,我覺得唔係教徒去到見到成班人好似比人洗左腦咁好難頂嫁....(內心感受無意貶低教徒)
而事實上好多女性教徒都好想搵教徒做男友,既然樓主女友明知你唔係教徒都同你一齊咁即係唔介意啦,所 ...
未必.動機問題,有如黑社會一樣,同你FD FD下先踢你入會

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 24-5-2011 11:21 發表

佢個答案簡直不知所謂,科學唔係人類諗出泥,係本身已經存在係自然既絕對真理,人只不過去解讀而已,所有野科學都一定解釋到,科學解釋唔到既只有兩個可能:一,人類未解讀到果一part;ニ,就係果樣野根本唔 ...
問題就來到啦,根本好多時,人類未解讀到就當係冇

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 24-5-2011 09:05 發表

但D證據有好多都係宗教人士自己up架ja bo......
點解憎宗教有問題?每個人都有喜好,討厭就討厭架la......有乜問題

正題:樓主,我同你一樣,討厭宗教但之前中意左個信耶教既女仔,如果你真係接受唔到宗教 ...
我個問題係話:"要憎一D你認為唔存在既野"

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 24-5-2011 13:47 發表

未解讀到當佢”有”先大問題呀師兄
令可信其有呀...中國傳統ma!

引用:
原帖由 nishi 於 24-5-2011 15:31 發表

我諗起希臘神話D神...
咁仲死,唔係亂講...希臘神話D神尤其係..宙斯..如果睇返真正神話文獻,佢/佢地...有d神係佢/佢地亂倫生出來....仲有記載過佢地會搞基(假定由人既角度去睇佢地係有性別之分)...,再死既係...佢地唔會相比而家既人類和平,一係打你落凡間,再嘈打埋你入地獄,一係變你做石頭...wo~

引用:
原帖由 kingdgo1994 於 24-5-2011 16:52 發表
基督教同天主教的女友我都曾有過
不過冇拖我入教
只不過婚前XXOO就諗下好la
e...我識有幾個女仔(唔係我女友,都唔係ex),話自己相教xxoo又如何...落埋都有...

引用:
原帖由 kingdgo1994 於 24-5-2011 17:05 發表

只可以話睇佢係咪"十分信"架姐
樓主的CASE可以話"結緍先"
結婚結婚,結完就分
性愛性愛,有性先愛

引用:
原帖由 kingdgo1994 於 24-5-2011 17:08 發表

贊同!不過都要睇佢夠5夠秤
同埋令唔令
有人同我講過,香港殺人都冇罪,只要冇人捉到你

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 23:16 發表

ching所講我都略有聽聞過,所以我一陣決定同佢傾下..
一傾唔埋,就大巴星佢,再加句"食屎啦你!"

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-5-2011 00:34 發表

談判立即破裂
破就一定,睇係破咩架姐

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-5-2011 01:05 發表

信錯教真係害人不淺
咁又唔好咁講,一竹干打一船人咩....

26 12
發新話題