發新話題

有件事煩左我好耐...

既然你唔鍾意宗教的,你地又行得埋??

一個信教的人同一個唔信教的人,溝通上一定會有問題,咁呢個問題就唔係o係你地行埋左之後先諗

呢個時候,你應該問自己你係因為乜之鍾意人,又問下人係因乜而鍾意你,如果無同宗教掛勾的,又何必為信唔信教而煩惱??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 01:47 發表

呀公...佢朋友女黎...
女又點??你撬左人唔得ga 咩
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 02:09 發表
林後 6:14 「你們和不信的原不相配,不要同負一軛。 」
如果先入為主左都係行唔埋的,就無謂煩,亦唔需要煩(這個post係樓主ga ma??)

引用:
原帖由 主人 於 24-5-2011 02:01 發表
無記錯 非教徒都係可以參加教會活動
一係你試下參加住d活動先
你信唔信係之後既事
但係個女仔都唔會咁為難
一個個心本來就唔信的人,無任何原因動搖到佢的,佢返10年都係唔會信

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-5-2011 02:14 發表

就算我信左又點..個感覺永遠都係第三者..
中途搞下笑

認真,你地係因乜而行埋??如果行埋的原因消失左,就無謂一齊

引用:
原帖由 sunny2014 於 25-5-2011 01:05 發表

摩門教
我住呢度真係四圍都係
唔好彩一日可以撞到四五六次
每次浪費你五到十分鐘
好熱心佈教(即係好煩、好煩、非常煩)
星期日朝早出門撞到
佢知你信教既話會夾你入佢地教堂
人人聖經都得舊約新約
佢地就 ...
摩門其實都係基督教的分支,佢地o個本摩門經據說是大航海時期,創教人(用宗教術語就係先知)就發現左一d用銅板鑄寫的聖經之類的典藉,由於當時的宗教風氣認定左阿創教人手上的係異端於是迫害佢,創教人就帶埋d銅板經書去左美洲創教同傳教(所以美國摩門教人數係比較多)

至於佢地熱心傳教,據佢地講係要模仿基督o個幾年的流浪之旅,期間佢地係唔會接觸外界資訊,只會做傳導工作

而近十至二十年左右,由於有考古發掘發現到有更多未經記載的死海文書同真係發現左用銅板鑄寫的經書,所以摩門教都逐漸洗走左""異端""標籤

引用:
原帖由 mujiadam 於 25-5-2011 01:50 發表
...我就係覺得佢地好煩...
同搵人做問卷調查一樣

引用:
原帖由 mujiadam 於 25-5-2011 01:56 發表

果d我都話可以cut線...呢d真係...
企街做問卷o個d,真係可以跟你行成分鐘

新約聖經,只係為左方便統治之選用左其中4部就定為""正統"",其他一律視為""異端""

從宗教角度佢幾時都係異端,但對於學術同考古而言,因為新近考古掘到一批用銅板鑄成的經文為證,對於摩門教係新分支定係無中生有的異端,就有一個新的思維

都係o個句,""交戰雙方都宣稱自己得到上帝的意旨""

發新話題