21 12
發新話題

VFC MP5 GBB 開箱文

引用:
原帖由 ayaka 於 1-6-2011 18:09 發表

睇睇下伸縮托又幾OK...不過好貴...成8XX
槍帶方面無知點搞好...D SLING位唔岩左手用
解決左成日誤按個電筒制既問題先...
只要有愛,貴又如何?
MP5係要伸縮托至係王道.............

正呀...........

呢隻神火買返嚟咁耐終於可以直上唔郁............

師兄係左手仔就更加要買伸縮托,乜都解決晒..........

將復印JAC marking張紙剪下貼上試位,比例正確,隨時可以做野............
有冇師兄想搞團刻?

引用:
原帖由 Vindicator 於 1-6-2011 19:37 發表

入左貨wo
由我知道VFC會出MP5 gbb,再到知道五月二十八曰有得試射,再到知道六月一日出貨,呢大半年我係幾x興奮,幾x期待.......
我一早話過買硬佢啦......

引用:
原帖由 Vindicator 於 1-6-2011 21:30 發表

笑左
好想試下
由我玩手拉雞嗰陣開始,好多人都話MP5好睇唔好用,短管或者彈少,但我對佢嘅熱愛係從未動搖過。
冇楂過MP5嘅人係唔會明白我呢種感受........

你有機會試吓既.........

啱啱爆完槍,現堦段補品只有內管可以換.............因為係流用AEG內管...........

拆hop up座只要鬆一口螺絲即可,問題係個座同槍身好緊,要打出嚟.........

個設計我覺得似WA+prime............

hop up肶,不需老鼠屎...........

原裝管長208mm,我有條KM 6.04 for MP5 230mm.........

KM管前端有兩條坑,cut最前嗰條就啱啱210mm.......

長啲啲咁多.............

bolt底磨滑加油係指定動作啦.........

下體valve lock片都要磨滑.........磨完之後啲雜聲少咗好多.........

都算幾大力水,呢個結果係隔住支電筒試出嚟............

引用:
原帖由 0050100 於 2-6-2011 12:26 發表
請問F22師兄,或其他師兄,有冇試過hop up全開打auto目視約20米是否粒粒爽.
原裝有啲花曬...............VFC內管不嬲麻麻地,唔會太差但絕對稱不上好囉..........

引用:
原帖由 ayaka 於 2-6-2011 12:34 發表

請問F22用左KM管個HOP-UP有無問題?
因為KM管個HOP位窿細左...好多時會令下壓唔夠
THANKS
呢條係劏槍拆出嚟,一直表現唔錯........用嚟做吓實驗先.....
其實HOP位窿細咗一啲問題都冇,隻肶一樣可以壓到兩隻牙仔落去.........
以我啲M4為例,打0.2珠 hop up 只要較到啱啱見到牙仔就可以直飛四五十米......所以我覺得冇下壓唔夠反而只有太強抄上天..........

引用:
原帖由 lololo 於 2-6-2011 13:00 發表
台灣開始有災情了...
推彈咀單邊磨損導至上彈不能,
某些彈會double feed,
切氣片撞崩bolt.....

希望快D有補強parts啦....
嗰位P大打成千飛空砲乜都死,飛機上彈咀撞彈匣上彈膠.........有玩過WA M4都知打空砲要lock空砲壓低上彈膠啦........
所以各位打空砲要適可而止...........

引用:
原帖由 RCman 於 4-6-2011 17:17 發表
MP5 magazine及骨己經有得賣
不過想問問師兄們,鏡構係咪出過一批貨呢?
我問過幾間都無
鏡橋仲未有............揾呢隻好過啦..........

準備出發做實戰試驗..............

引用:
原帖由 Pan 於 5-6-2011 01:22 發表

AIMPOINT 原裝 定係 B&T ??
不過兩隻係 baybay 都難搵
電動用少改強行安裝.........(趕住落場呀............)
但隻真品A字碼居然震到鬆咗............

引用:
原帖由 Pan 於 5-6-2011 23:41 發表

勉強無幸福呀
但係,呢支野落場真係爽到震......... 一朝打咗三十幾隻匣....... 殺咗十幾人次........
直頭好似揾返失散多年好兄弟咁樣..........
其實係自己衰,我都冇睇少佢啲後座力用埋支真鏡,隻A字碼我只係用手扭緊,打完game執野走發覺粒大司母鬆咗......
最起碼都用個一蚊上緊佢呀........

就係呢粒野鬆咗..........

aimpoint+MP5 係小弟心中完美配合..........

引用:
原帖由 Pan 於 6-6-2011 06:36 發表

上網搵左一大輪,aimpoint原廠同B&T果個low profile mount base 要成叉野..
我都係用玩具算...........成叉野我買多幾隻匣好過...........

引用:
原帖由 Pan 於 6-6-2011 08:35 發表

你一枝 aimpoint M2 都係返度啦
我支係comp M,當年二千蚊買入........

引用:
原帖由 Pan 於 6-6-2011 16:12 發表

我都想搵返碌,但係而家通脹,m又少又貴
我响某鋪見到有支二手開價三千..........呢個價真係幾難出手..........

在此多謝vaanip師兄幫忙畫圖,終於刻咗啦........... 雖然唔係深刻,但我都收貨啦..........
各位點睇?

染唔染番黑色好?

收到多位師兄問我如何磨滑同要磨邊忽,在此借位解答.............

bolt底同hammer接觸面,適用所有GBB............

呢塊[valve lock]條利邊

塊[valve lock]唔磨利邊就會做成呢度刮蝕,新槍返嚟兩匣已經起坑

hammer個曲面唔夠順滑,好似起幾級咁,用粗砂布省到成一個曲面啦...........

一定要磨係撞針座頂水口...........

至於份hop up係點拆呢?
A:正路做法係先拆外管(槍身兩支六角匙及前準星內大螺絲)然後打hop up座拆出.........
B:邪道法係只拆hop up座塊版之後揾啲唔要電槍管由前面打入去,只推介比有心換內管及有一定技術人仕,有乜東瓜豆腐本人唔會負責.........
本帖最近評分記錄

21 12
發新話題