發新話題

[VFC] VFC MP5 GBB 爛飛機座....(已換新HOP座, P.3見圖)

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-6-2011 14:11 發表
我同意無槍係唔會壞,
玩過咁多GBB, 支支都要上補品, 廠商如果內部乜都出鋼品相信價錢會double, 呢個係佢地考慮..

其實整槍都係樂趣, 可以了解支槍點運作

唔想整槍的可以等一年半載, 出齊補品先入, 好似WE M ...
GBB零件首要唔係硬,而係配合,跟住係順滑,只要做到呢兩點原裝都好耐用........
但作為商品真係冇可能咁樣打磨,冇人想買支新槍返嚟好似二手打過咁架?但奈何GBB最需要係磨合,所以一定要自己執.......

而我支推彈捍,就正如我幅相咁,發射過四十幾排匣(試槍+屋企玩+實戰三十幾)只有少少圓角,冇一邊蝕喎.......
我玩咩GBB都好,永遠唔入爆佢,WA我入40,MP7我入三十幾,MP5入28發........一定要留位比佢,咁係飛機長命要訣呀.....
我支M4一隻GP膠飛機打咗二萬幾發都冇點蝕過呀..........

我剛剛相反,星期五係西京買一槍加兩匣,自已試一排匣,之後等比錢期間,朋友試另一匣打了一排,另一個朋友試第三匣,打了三幾槍後jam彈,咁橋個匣又剛剛無氣,我咪轉身清槍,呢個時候EPS接通,我轉身禁密碼,之後我見人多就費事再試,臨行前老闆提我佢果批係水貨無保養,我仲答佢「得喇!無所謂喇!邊有咁橋」。
即晚去打CQB上第一槍發覺JAM彈,連試三四次上彈均JAM,個心一涼,掉轉槍望一望..........推彈咀斷了................呢鋪就係咁橋!
我仲要即時找朋友係台灣睇下有無得配翻個飛機!

引用:
原帖由 squid52688 於 6-6-2011 20:58 發表
我剛剛相反,星期五係西京買一槍加兩匣,自已試一排匣,之後等比錢期間,朋友試另一匣打了一排,另一個朋友試第三匣,打了三幾槍後jam彈,咁橋個匣又剛剛無氣,我咪轉身清槍,呢個時候EPS接通,我轉身禁密碼,之後我 ...
其實依家GHX,VFX等台灣鎗,如有出廠問題,
行貨都有得換,水貨真係有排搞,
我有水貨VFX MK18有問題,行貨有補強零件,
電郵俾VFX,成半年都無收到電郵,問WGX話水貨無得幫手。
水比行貨只係平幾十($270X),真係搏唔過。

入來玩在幾年! 成曰聽到啲新槍QC及設計出現問題, 自己又笨漆地做水魚或白老鼠! 唔咪支槍本身物料及設計唔掂就係整槍過個人唔識整冇料到一味棟我何包啲錢! 好啦支YYE M4整到最後OK啦但只得一隻款玩! 今次想玩呢支MP5但又有問題?

成曰??????? 點解業界唔form個airsoft R&D會由各大槍廠funding再加大家意見! 佢地再出afetermarket配件張啲槍做好佢呢.

引用:
原帖由 rho837 於 7-6-2011 12:56 發表
入來玩在幾年! 成曰聽到啲新槍QC及設計出現問題, 自己又笨漆地做水魚或白老鼠! 唔咪支槍本身物料及設計唔掂就係整槍過個人唔識整冇料到一味棟我何包啲錢! 好啦支YYE M4整到最後OK啦但只得一隻款玩! 今次 ...
agree,if they want ,i don mind to give opinion!!

引用:
原帖由 rho837 於 7-6-2011 12:56 發表
入來玩在幾年! 成曰聽到啲新槍QC及設計出現問題, 自己又笨漆地做水魚或白老鼠! 唔咪支槍本身物料及設計唔掂就係整槍過個人唔識整冇料到一味棟我何包啲錢! 好啦支YYE M4整到最後OK啦但只得一隻款玩! 今次 ...
但有時用家都有責任,平時打理清槍都係玩家做啦,唔通又攞返廠?自己唔打理好壞咗冇得好講啦,除咗槍身斷開兩截之外...........
希望呢次只係個別事件啦,暫時都未見第二單(亦唔希望有).........
呢支槍我可以比80分佢,係冇彈cut氣做得取巧同前段失真少少............
但整體唔錯,硬淨,夠準 (不過我換咗內管吓 ,扳機扣壓極佳(唔似啲萬用扳機組嗰啲死實實冇手感),後座力比預期大,內部彷真度極高.........
VFC真係交足功課啦..............

昨天JAM 彈打到飛機咀變咗形, 好彩自己整得返,

看見係最後三粒彈一粒入咗hop up, 一粒跳咗出來, 一粒係彈匣, 似乎又係出雙彈

岩岩問左VFC個朋友仔...
我問佢SD6會唔會出,,佢話會..不過會係出年年尾.........
再問..會唔會有MP5A3/5成枝出(姐係出廠就係伸縮柄)以下係佢既回答覆
the A3 stock is f ng expansive in cost on the complete article
so we decide to have it as accessory

if the parts has the HK logo on it, it would cost  XX percent(都係XX左佢,費事朋友嘈)

引用:
師你今次你有無做白老鼠啊?
今次我又做o左啦

今日收到了spare hop座
拆槍管時十分緊...打了15分鐘才打得出
換了新hop座又可以爽啦~

附件

11-6-2011 00:28

其實...我覺得自己執順係樂趣......但始終有玩家純粹真係想買左返來就打, 冇想過要自己執先耐用或唔會一陣就ko支槍......, 同d毛病根本就係defect.....希望之後一批會有改善....另消費者有d信心同唔好浪費左支咁像真既產品~~~

引用:
原帖由 ayaka 於 11-6-2011 00:28 發表
今日收到了spare hop座
拆槍管時十分緊...打了15分鐘才打得出
換了新hop座又可以爽啦~
一換一定係買呢 ??
Never Forget

引用:
原帖由 rYaN 於 8-6-2011 13:49 發表
岩岩問左VFC個朋友仔...
我問佢SD6會唔會出,,佢話會..不過會係出年年尾.........
再問..會唔會有MP5A3/5成枝出(姐係出廠就係伸縮柄)以下係佢既回答覆
the A3 stock is f ng expansive in cost on the complete  ...
DID U ASK VFC 之後一批佢會有改善ma?
I THINK MANY C HING WANT TO KNOW B4 BUYING THIS GUN
THANKS

I would rather wait for R@'s reinforce parts then buy it, though it is my Must Buy
Hope the 416 is not a very far coming, waited for a long long time....

發新話題