27 12
發新話題

[VFC] VFC 網有MP5新PARTS

引用:
原帖由 samsamsam 於 10-6-2011 14:02 發表

弓起師兄 ! 至少我6月頭訂左槍都唔知幾時到手 !
請問師兄你訂左乜野 PARTS ?
hop座~ 原來今日已經有得攞~ 效率好高

引用:
原帖由 ayaka 於 10-6-2011 15:04 發表

hop座~ 原來今日已經有得攞~ 效率好高
你都係爆 hop up 座 ? 想問下幾錢 ? thanks !

引用:
原帖由 F22 於 10-6-2011 08:25 發表

我買返嚟第四日就攞去落場一朝三十幾匣top gas 支槍冇穿冇爛喎............ 唔可以慢慢run順,而係需要人工run順呀.........
順帶一提:ayaka兄斷hop up座事件以我估計係外管左側粒 ...
果粒機米好緊,拆唔到
Never Forget

引用:
原帖由 samsamsam 於 10-6-2011 13:39 發表

師兄 ! 請問係咪 http://www.gb-tech.com.tw/newsit ... A2_PartsList_OK.pdf 圖 part 5 最尾個粒機米 ? 其實佢原本作用係咪固定個外管同槍身 ? 咁其實同 part 10 有乜分別 ?!
唔好意思 , 因為我 ...
就係佢!!! 作用係上實hop up座.......但正常不論手槍電槍氣槍都好,都只係就咁放入去,邊有橫側力上實hop up座? VFC 今次係自作聰明.....
而 part 10 嗰兩粒只係上實外管..........
換言之,我拆咗part 5 最尾嗰粒機米之後,而家只需要拆 part 12就可以成份hop up座由後面抽出唔使拆外管..........

引用:
原帖由 F22 於 10-6-2011 18:34 發表

就係佢!!! 作用係上實hop up座.......但正常不論手槍電槍氣槍都好,都只係就咁放入去,邊有橫側力上實hop up座? VFC 今次係自作聰明.....
換言之 ...
哦 ! 原來 PART 5  個粒機米真係頂住支內管 ! 咁真係冇乜用 , 但我想多口問樣野, 照 AEG 咁 , 支內管係比HOP UP 座 "咬" 住, 之前靠 HOP UP 座頂住個槍身 !
咁你意思係咪有同冇呢粒野作用都唔大 ! ?!?! 謝師兄 !

引用:
原帖由 samsamsam 於 10-6-2011 21:10 發表

哦 ! 原來 PART 5  個粒機米真係頂住支內管 ! 咁真係冇乜用 , 但我想多口問樣野, 照 AEG 咁 , 支內管係比HOP UP 座 "咬" 住, 之前靠 HOP UP 座頂住個槍身 !
咁你意思係咪有同冇呢粒野作用都唔大 ! ?!?! 謝師兄  ...
我都拆咗佢打咗三十幾匣,咁仲要問?

引用:
原帖由 F22 於 10-6-2011 22:09 發表

我都拆咗佢打咗三十幾匣,咁仲要問?
明白明白 ! thanks !

引用:
原帖由 F22 於 10-6-2011 18:34 發表

換言之 ...
個粒機米原裝係無完全上實架
佢既作用係防止hop up座受個bolt打落去既反作用力令part 12囉C受力過大而出問題
所以粒機米唔洗出力上實架

引用:
原帖由 DENON 於 10-6-2011 22:52 發表

個粒機米原裝係無完全上實架
佢既作用係防止hop up座受個bolt打落去既反作用力令part 12囉C受力過大而出問題
所以粒機米唔洗出力上實架
首先,粒機米既然唔上緊咁仲有咩作用?為何台灣嗰邊有人話彈導偏左?
第二,份bolt正常係撞唔到份hop up座,啲力由上膛捍同入面嗰件大金屬座去食,我打完三十幾匣返嚟part12粒螺絲都冇鬆過
第三,為咗粒冇作為機米而另我維修麻煩,份外管實到冇朋友,吓吓要拆就算把啦。

引用:
原帖由 F22 於 11-6-2011 00:29 發表

首先,粒機米既然唔上緊咁仲有咩作用?為何台灣嗰邊有人話彈導偏左?
第二,份bolt正常係撞唔到份hop up座,啲力由上膛捍同入面嗰件大金屬座去食,我打完三十幾匣返嚟part12粒螺絲都冇鬆 ...
無所為啦!你解決到你要解決既問題就得啦.

如果淨靠後面靠上彈塊片,會唔會唔襟呢?因為後面靠上彈塊片唔咁厚,而hop-up條彈弓都樂幾硬下!

太多錯漏,post過
如果淨靠後面上彈塊片,會唔會唔襟呢?因為後面上彈塊片唔咁厚,而hop-up條彈弓都幾硬下!

27 12
發新話題