發新話題

元朗買氣槍奇遇

元朗買氣槍奇遇

事緣我朋友最近買左枝氣槍,我試完之後自己又心思思想買技黎玩下,其實我買黎心諗都係都係射下汽水罐,主要都係用黎收藏,見今日放假咪去舊合益睇下囉,去到一樓有一間門口有好多長槍既舖頭,我就問有冇短氣槍介紹下啦,個老細(約4x-5x歲)就問我買黎做乜架,我咪求其答用黎打老鼠囉,(我住圍村,屋企間中真係有老鼠),不過其實個時冇諗咁多野,咪是但答佢打老鼠囉,點知個老板好大反應:唔x賣比你,走!打老鼠on 9!咁我當時真係呆Q左,咪走囉。

各位點睇呢?我諗極都唔明,唔通佢覺得我似個d貓狗殺手?我自問都斯斯文文咁問佢丫,真係R爆頭都唔知點解佢咁大反應!買知玩具槍玩姐,無端比人鬧。

打老鼠雖然唔「人道」
但用槍係好方法之一
D人過敏得滯

行為會整臭其他人個名,就話指責者過敏?
不嬲氣槍係香港都係娛樂用,唔係用黎攻擊小動物

樓主已經唔係無端比人鬧,的確你係無意踩中條界

我為老闆讚好

個老板當時既語氣係勁差,好似我係佢殺父仇人咁

我都會請你馬上離開!

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:24 發表
個老板當時既語氣係勁差,好似我係佢殺父仇人咁
但你所聲稱既行為得罪唔少打wargame既人
定係你認為比錢大晒?

老實講,我有D懷疑佢以為係差人放蛇,佢間舖唔多似賣全氣槍,似係改裝氣槍多D,可能佢身有屎!

咁我話買黎打老鼠就唔賣比我,咁我話買黎擺佢又會唔會覺得我辱枝氣槍而唔賣比我呢?

打老鼠都吾得? 打咩先得?
開門口做生意又吾係賣犯法槍,理得人地用黎做物姐,殺左人都吾關佢事啦下話 個老闆就真係on 9啦
樓主你係受害者 你無錯  話你果d人淨係同情d老鼠架咋 吾同情人

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:31 發表
老實講,我有D懷疑佢以為係差人放蛇,佢間舖唔多似賣全氣槍,似係改裝氣槍多D,可能佢身有屎!
新account, 你又居心何在?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

又請問我本身未打過War game係咪就唔可以買氣槍既呢?

我唔開Acc點發表啊師兄?我之前未黎過呢個討論區

引用:
原帖由 sumist 於 10-6-2011 02:34 發表
打老鼠都吾得? 打咩先得?
開門口做生意又吾係賣犯法槍,理得人地用黎做物姐,殺左人都吾關佢事啦下話 個老闆就真係on 9啦
樓主你係受害者 你無錯  話你果d人淨係同情d老鼠架咋 吾同情人
連"殺左人都吾關佢事"都講得出
你既同情心真係非凡

老實講,打得開門做生意就唔應該鬧客,你唔賣或者冇得賣我咪去二間囉!你賣玩具氣槍姐,又要幫我諗埋我會唔會打得死隻老鼠,咁易打得死人既,你賣既就唔係玩具槍啦,仲唔係賣改裝氣槍驚犯法?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:49 發表
老實講,打得開門做生意就唔應該鬧客,你唔賣或者冇得賣我咪去二間囉!你賣玩具氣槍姐,又要幫我諗埋我會唔會打得死隻老鼠,咁易打得死人既,你賣既就唔係玩具槍啦,仲唔係賣改裝氣槍驚犯法?
你知唔之前廟街氣槍射貓單野呀~
打老鼠已經唔尊重呢個生命
老板都係唔想重演件事
仲有斯文同係唔係變態係冇關係架

發新話題