發新話題

元朗買氣槍奇遇

引用:
原帖由 faihk 於 14-6-2011 22:07 發表

其實師兄你會唔會高估左玩具槍ga力量呢?
無!
唔通你覺得d老鼠打都唔郁?

引用:
原帖由 Arther 於 14-6-2011 22:18 發表

無!
唔通你覺得d老鼠打都唔郁?
唔係!
只係我諗師兄應該諗諗咩係適當武力.
師兄用支槍去打老鼠, 你可唔可以用自己ga意識去控制佢ga力度? 點解唔用一d可以真係由自己完全去控制ga野黎! 用合理手段 (e方面人人唔同) 去做?

引用:
原帖由 queen 於 14-6-2011 22:15 發表

咁我買氣槍更加唔係買黎打老鼠~~~
你當然唔係
但而家樓主就係咁同老闆講嘛

引用:
原帖由 XLxY 於 14-6-2011 21:16 發表
我突然諗到第二個情景,有日你去二手車行睇車,就問車行經紀有咩好介紹,經紀問你買黎係點用,假日車定係家庭車,你就話都係周不時係屋企車下老鼠......
個屋企都幾大woo

引用:
原帖由 sunny2014 於 14-6-2011 22:24 發表

你當然唔係
但而家樓主就係咁同老闆講嘛
我理得樓主同老闆講咩!!!

我之前回post都有講, 我想討論嘅, 只係氣槍打老鼠, 係咪真係大家講得咁嚴重.....

引用:
原帖由 queen 於 14-6-2011 22:49 發表

我理得樓主同老闆講咩!!!

我之前回post都有講, 我想討論嘅, 只係氣槍打老鼠, 係咪真係大家講得咁嚴重.....
視乎你企既道德高地有幾高
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

其實樓主真正要明白一樣野, 說話係好影響別人對你嘅睇法, 雖然你係冇意 (如果你上多一層睇槍, 同老闆咁講, 我諗後果仲......)
再者, 無論點都好, 氣槍係用黎 o係wargame 場打game, 係神台觀賞, 又或者係 o係屋企搵挹「自瀆」
就一定一定唔可以用作打小動物嘅工具, 就算你打嘅動物係有「害」都好, 都唔應該打, 以老鼠為例, 驅鼠杜鼠, 應用正確方法, 唔係你話「我鍾意呀吹咩?!」, 就顏射佢地 , 話曬大家都係成年人

其實, 用槍打老鼠, 同養隻貓來捉/治/殺老鼠, 買老鼠藥來毒死D老鼠有咩分別?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 faihk 於 14-6-2011 22:23 發表

唔係!
只係我諗師兄應該諗諗咩係適當武力.
師兄用支槍去打老鼠, 你可唔可以用自己ga意識去控制佢ga力度? 點解唔用一d可以真係由自己完全去控制ga野黎! 用合理手段 (e方面人人唔同) 去做?
如果要講控制力度我諗仁慈既師兄大可唔直接打落佢度,打地下打牆身嚇走佢便是!
用嘢掉佢一樣控制唔到力度遠既難控制,如果要近距離既接觸我使鬼用槍咩!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 14-6-2011 23:43 發表
其實, 用槍打老鼠, 同養隻貓來捉/治/殺老鼠, 買老鼠藥來毒死D老鼠有咩分別?
你問我,我會答,冇分別,只係你做呢個行為唔緊要,講埋出黎就係係多舊魚

不如我舉個例,

你可以偷偷地食左人地老婆, 不過你會唔會光明正大話比佢老公知你比左頂綠帽佢?
我生得聰明得罪你咩!!!

小弟只係睇左頭幾頁

去買氣槍,老闆都係想幫你分析下邊款槍岩你,介紹下o者
就好似去刀鋪買刀,如果你話用來斬人,人地當然唔賣比你啦
到此為止,只可以話樓主自己講錯野

至於老闆態度問題,我同意老闆態度差,可能係一時之氣反應唔切,無需介懷

引用:
原帖由 mujiadam 於 15-6-2011 00:50 發表 你問我,我會答,冇分別,只係你做呢個行為唔緊要,講埋出黎就係係多舊魚
多魚係重點…

但係睇來我既道德高地都唔高得去邊…
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 於 15-6-2011 21:24 發表

根本就係多左舊魚...買鎗打game咪打game..又要懶醒同人講打老鼠...就真係多舊魚...

令我諗起果個淫娃..話用安全套黎溝牛奶飲.? 沖茶.? 咪叫多舊魚..
套用黎避孕既姐..答人地話用黎沖茶飲..係唔係多舊魚...
個淫娃個意思會唔會係話用個套裡面D野泥沖菜飲呢??

發新話題