發新話題

元朗買氣槍奇遇

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 10:10 發表

你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁 =/= 咁就係理所當然
其實唔岩咪講到岩做到岩咯..下下都媽媽叉叉係解決唔到問題架麻.
反過來
你自已唔會媽媽叉叉=/=人地唔會媽媽叉叉=/=咁就係理所當然

其實唔岩咪講到岩做到岩咯>如果個個都係咁諗就太好啦...

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:34 發表

反過來
你自已唔會媽媽叉叉=/=人地唔會媽媽叉叉=/=咁就係理所當然

其實唔岩咪講到岩做到岩咯>如果個個都係咁諗就太好啦...
其實佢咁講搞到我有D覺得佢講緊 "顧客永遠是對的"
又或者 "全世界員工唔應該發火由得顧客周街燒"

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:36 發表

其實我覺得呢
佢應該係一個比較心平氣和,少發火既人
所以會先入為主覺得其他人媽媽叉叉有問題
而唔知道依個世界上有d人媽媽叉叉係不自覺既(很不巧和他討論的中堅就是這種人)

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:36 發表

i think this is the truth!!!

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:43 發表

其實我覺得呢
佢應該係一個比較心平氣和,少發火既人
所以會先入為主覺得其他人媽媽叉叉有問題
而唔知道依個世界上有d人媽媽叉叉係不自覺既(很不巧和他討論的中堅就是這種人)
呢個世界唔係人人都心平氣和呢
我認如果我係老闆, 我聽到樓主講 "打老鼠" 三隻字我都趕佢走
你有你套標準, 人地有人地套標準, 人地鍾意小那星, 你理得人姐, 你有資格叫人唔好咁咩?

講真一句, 打工仔, 受氣唔係必然, 但係預左.
你有權忍, 亦有權發火, 你發火唔係人地幫你發架ma, 自己決定既事, 當然後果自己揹

你係做到野, 老闆冇左你會死, 你叫老闆受番你氣都得tim, 前題個情況容唔容許你咁做
好似呢單野咁, 果個老闆黎的, 佢又唔驚比人炒, 佢打開門口唔做生意就唔做生意架啦, 你真係吹佢唔脹架wo

去消費者X員會投訴啦!上黎講有咩用?
不過你記住話我想買槍殺老鼠個老細個態度好差噤趕你走,都唔似劉華既

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:52 發表

呢個世界唔係人人都心平氣和呢
我認如果我係老闆, 我聽到樓主講 "打老鼠" 三隻字我都趕佢走
你有你套標準, 人地有人地套標準, 人地鍾意小那星, 你理得人姐, 你有資格叫人唔好咁咩?

講真一句, 打工仔, 受氣唔係 ...
我諗佢係認為老闆應該好平和咁請佢出去,而唔應該媽叉佢出去掛?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:08 發表
事緣我朋友最近買左枝氣槍,我試完之後自己又心思思想買技黎玩下,其實我買黎心諗都係都係射下汽水罐,主要都係用黎收藏,見今日放假咪去舊合益睇下囉,去到一樓有一間門口有好多長槍既舖頭,我就問有冇短氣槍介紹下 ...
我就問有冇短氣槍介紹下啦,個老細(約4x-5x歲)就問我買黎做乜架

呢句真係有問題..
我自己+幫人在廿幾間舖買過百枝鎗, 從來無人問我買黎做乜!
膠人不滅! 膠貼長存!
討論M14 點少得我?
http://www.youtube.com/watch?v=1AjqN-5rBM0
http://www.youtube.com/watch?v=F4CowGhcl8g&NR=1

引用:
原帖由 rYaN 於 10-6-2011 10:52 發表
去消費者X員會投訴啦!上黎講有咩用?
不過你記住話我想買槍殺老鼠個老細個態度好差噤趕你走,都唔似劉華既
去控煙辦會快D

引用:
原帖由 sergeant3007 於 10-6-2011 11:01 發表

我就問有冇短氣槍介紹下啦,個老細(約4x-5x歲)就問我買黎做乜架

呢句真係有問題..
我自己+幫人在廿幾間舖買過百枝鎗, 從來無人問我買黎做乜!
this question is good
because for main weapon and for side arms can introduce different gun^^

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:55 發表

我諗佢係認為老闆應該好平和咁請佢出去,而唔應該媽叉佢出去掛?
顧客永遠是對的...

unfortunately, that man is the boss of the shop....

強烈建議樓主下次"求其答佢"用黎打劫,睇下會點

發新話題