發新話題

[VFC] vfc mp5啞仔吃黃蓮

引用:
原帖由 DENON 於 5-9-2011 20:48 發表
佢咁好人比兩個你? 上次我都係一卡限買一個
哈哈,我靚仔囉

引用:
原帖由 B20_hk 於 5-9-2011 23:16 發表

FE牌 CNC

問過,用原廠膠,未有興趣,用5.1膠先係皇道.
鋼咩?還而為係鋁.(眼快)

回覆 62# 的帖子

del

[del

話時話2星期前去阿朗個道買MP5鋼擊錘補品
嘩不得了原來已經有3間廠牌出左差唔多既鋼擊錘補品
當時為左慳舊零水就執左套最平既FE出品
返到屋企裝先知大穫
隻錘同彈弓導桿竟然有1.3mm虛位
好彩用電槍波箱墊片左右各墊0.5mm先唔會條條Fing
但條彈弓導桿又造漏左個孔位(用泥拉緊彈弓再插條六角匙頂實就好容易裝)
所以裝130%擊錘彈弓時裝到死死下(用左30分鐘)
貪平無計..............

引用:
原帖由 f22a 於 6-9-2011 01:18 發表
話時話2星期前去阿朗個道買MP5鋼擊錘補品
嘩不得了原來已經有3間廠牌出左差唔多既鋼擊錘補品
當時為左慳舊零水就執左套最平既FE出品
返到屋企裝先知大穫
隻錘同彈弓導桿竟然有1.3mm虛位
好彩用電槍波箱墊片左右 ...
你的不幸是我們的明燈,多謝師兄.

回覆 66# 的帖子

其實又唔算甚麼不幸
祇係初初裝個陣掌握唔到竅門
如果宜家再裝一次應該10分鐘內搞定
話時話3間廠牌出既鋼擊錘補品用既鋼料唔識分別
但外觀手工就差唔多
所以先執左set平D既
慳番舊幾水用泥買隻透明飛機試下都有so啊........

引用:
原帖由 carl 於 6-9-2011 10:51 發表
http://www.youtube.com/watch?v=H ... e=player_embedded#!
VFC MP5 用家褔音~~~
咪就係我買鋼擊錘Set慳左個舊幾水
準備用泥買個隻透明飛機囉........

引用:
原帖由 carl 於 6-9-2011 10:51 發表
http://www.youtube.com/watch?v=H ... e=player_embedded#!
VFC MP5 用家褔音~~~
look good,前面(jer jer)位夠硬,表現唔錯.
我反而想知後面(pat pat)位又有多能耐.唔好又到址爆bolt殼

回覆 70# 的帖子

老原黑飛機會斷頭爛尾其實係用料問題
老原飛機用的黑色塑膠冇咩韌力
用刀批水口可以一刀過唔黐刀(欠缺應有既韌力)
所以就係脆Pot Pot 斷頭爛尾
而泥隻透明飛機用料有的似電槍耐用天梯的料
所以應該值得一試 ~~~~~~

鋁飛機又如何?有廠會出

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 6-9-2011 13:45 發表
鋁飛機又如何?有廠會出
有廠出的話,我係一定唔會買囉...........

其實有咩parts一定卅最好用補品呢?

引用:
原帖由 F22 於 6-9-2011 13:54 發表

有廠出的話,我係一定唔會買囉...........
完全同意 +++++
試過INO隻鋁飛機後(號稱7075 CNC 又如何)
便會對金屬製飛機產生煩嫌惡感.....

發新話題