發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 22:31 發表

睇黎真係差左好多!真係要搵定第二間啦!
之前聽某師兄講有隻日本仔hopup膠好掂,不過要$135
唉,已經唔係好想搞支野...
有d想放q左佢既感覺...

更新一下...修左一修粒膠,已經冇食住個飛機食得咁實
單發正常但好似超細力(唔知係咪npas tune得唔好), 連發有少少改善, 但都係怪怪地, 下下力度唔平均, 睇黎ra粒膠內龍真係肥過頭啦

小便彈問題出現,但因為hop up膠未搵到六角匙去set位...所以暫時落唔到結論~

縮縮北行鳥 =口=

依聽n師兄噤講,好大機會係we飛機出事!
因為上次教大家磨飛機都係有公差問題先kick住!

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 10:37 PM 發表

唉,已經唔係好想搞支野...
有d想放q左佢既感覺...

更新一下...修左一修粒膠,已經冇食住個飛機食得咁實
單發正常但好似超細力(唔知係咪npas tune得唔好), 連發有少少改善, 但都係怪怪地, 下下力度唔平均, 睇 ...
你會唔會教得過份細力?我之前試過,會bolt唔郁

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 22:38 發表
依聽n師兄噤講,好大機會係we飛機出事!
因為上次教大家磨飛機都係有公差問題先kick住!
其實之前已經有少少徵召(我換hop up之前)
我拉bolt果時, 如果唔係拉晒隻bolt出黎之後放手等佢自己用彈弓回番去
而係輕力少少搵隻手"旁"住隊番入去
隻飛機係會唔夠力塞晒入個hop up膠度,令個bc推唔到最前而令到trigger cock唔到...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 22:39 發表

你會唔會教得過份細力?我之前試過,會bolt唔郁
岩岩set番大力試
單發ok,力度似乎有改善(冇汽水罐/測速試唔到,但起碼穿到厚紙皮)...連發依舊有問題

縮縮北行鳥 =口=

嗯嗯!我覺得係你裝npas果陣,條彈弓比你插到打左柴!
好大機會係!

因為我第一次裝scar果陣都係噤…

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 22:44 發表
嗯嗯!我覺得係你裝npas果陣,條彈弓比你插到打左柴!
好大機會係!

因為我第一次裝scar果陣都係噤…
已經換番條新野啦
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 10:46 PM 發表

已經換番條新野啦
如果唔介意!可唔可以比我見識下你枝野?

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 22:49 發表

如果唔介意!可唔可以比我見識下你枝野?
ok既~

不過等我換番原裝hop up+搵番碌六角匙試一試睇下會唔會順番先~
如果乜事都冇就唔洗麻煩到師兄啦~
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 10:52 PM 發表

ok既~

不過等我換番原裝hop up+搵番碌六角匙試一試睇下會唔會順番先~
如果乜事都冇就唔洗麻煩到師兄啦~
如果枝野真係噤大問題,我真係想見識下!

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 23:05 發表

如果枝野真係噤大問題,我真係想見識下!
其實最大問題應該係呢兩個加埋
1.出氣咀公差,肥左令到佢sip實左落hop up膠度
2.ra tech粒hop up膠內籠真係太肥

說真的,係換hop up之前,
支槍表現係令人滿意既...反而係換左之後先大獲
聽日試下換番原裝hop up睇下效果如何!
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 11:08 PM 發表

其實最大問題應該係呢兩個加埋
1.出氣咀公差,肥左令到佢sip實左落hop up膠度
2.ra tech粒hop up膠內籠真係太肥

說真的,係換hop up之前,
支槍表現係令人滿意既...反而係換左之後先大獲
聽日試下換番原裝ho ...
機米果到有冇特出黎?

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 23:11 發表

機米果到有冇特出黎?
少少,但打左幾隻夾都唔見粒野有甩色之類既現像 (hop up係完全放鬆狀態)
估計未必接觸到隻飛機
嘛, 點都好,一切都係等搵到支六角匙set好隻飛機先算...

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 11:15 PM 發表

少少,但打左幾隻夾都唔見粒野有甩色之類既現像 (hop up係完全放鬆狀態)
估計未必接觸到隻飛機
嘛, 點都好,一切都係等搵到支六角匙set好隻飛機先算...
真係要認真睇下,因為你噤講,關係到兩part!
hopup座安裝錯誤,飛機彈弓安裝錯誤。
我覺得係安裝上既問題!你拆返開慢慢裝一次啦

我tune完hopup(扭大再扭細)之發覺個hopup皮唔識自己升番上去...我想問下係咪正常..??
P.S. 原裝hopup

發新話題