發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2011 23:21 發表

真係要認真睇下,因為你噤講,關係到兩part!
hopup座安裝錯誤,飛機彈弓安裝錯誤。
我覺得係安裝上既問題!你拆返開慢慢裝一次啦
其實飛機彈弓有冇方向性?
如果冇既應該冇咩可能裝錯架啵...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 11:30 PM 發表

其實飛機彈弓有冇方向性?
如果冇既應該冇咩可能裝錯架啵...
冇。

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 23:08 發表

其實最大問題應該係呢兩個加埋
1.出氣咀公差,肥左令到佢sip實左落hop up膠度
2.ra tech粒hop up膠內籠真係太肥

說真的,係換hop up之前,
支槍表現係令人滿意既...反而係換左之後先大獲
聽日試下換番原裝ho ...
可能我多事,只是提點.知否甚麼是槍機反彈,是會影響連射的.
受過了.

引用:
原帖由 0050100 於 5-7-2011 23:43 發表

可能我多事,只是提點.知否甚麼是槍機反彈,是會影響連射的.
受過了.
小弟初初玩gbb冇耐,唔太清楚...
希望師兄可以再指點多一d! 謝謝!

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 5-7-2011 23:47 發表

小弟初初玩gbb冇耐,唔太清楚...
希望師兄可以再指點多一d! 謝謝!
小弟亦只是gbb小學雞也,亦多是估估下.

測試有否槍機反彈.
把charging handle拉後,放手,由它高速飛前,當槍機與槍鏜接合時看清楚有沒有反彈(很快的,須仔細看)
可試在圖示處加點塗改液會較易看.
如有,那便算是槍機反彈,須解決,對連射反應會有一定好處.

引用:
原帖由 0050100 於 6-7-2011 22:45 發表
測試有否槍機反彈.
把charging handle拉後,放手,由它高速飛前,當槍機與槍鏜接合時看清楚有沒有反彈(很快的,須仔細看)
可試在圖示處加點塗改液會較易看.
如有,那便算是槍機反彈,須解決,對連射反應會有一定好處.
謝謝師兄...
剛看過了, 應該沒有, 槍機好確實咁接合落去冇反彈
縮縮北行鳥 =口=

慢慢整唔洗急!

我再發現,原來我有時不能連發是hopup膠啜實了飛機氣嘴...

引用:
原帖由 yurihk 於 9-7-2011 17:00 發表
我再發現,原來我有時不能連發是hopup膠啜實了飛機氣嘴...
師兄都係用左ra tech果粒...?
我都有呢個問題...結果加陣換番原本果粒...乜事都冇晒
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 yurihk 於 9-7-2011 05:00 PM 發表
有冇放哂hopup試?

引用:
原帖由 nishi 於 9-7-2011 17:56 發表

師兄都係用左ra tech果粒...?
我都有呢個問題...結果加陣換番原本果粒...乜事都冇晒
我係用馬記果粒...而家試下放個hopup

好似好d...但係佢好多時個bolt比個hopup啜實,d氣吱吱聲咁比佢放哂...

引用:
原帖由 yurihk 於 9-7-2011 19:38 發表
好似好d...但係佢好多時個bolt比個hopup啜實,d氣吱吱聲咁比佢放哂...
都係唔得...
換返原裝都唔得...

似乎唔關hopup膠事...我無裝膠連發佢都卡住

發新話題