發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

引用:
原帖由 rYaN 於 20-6-2011 22:42 發表

RA TECH透明果隻...3枝OB都係用佢...
有咩其他選擇?
我未得閒拆hopup唔知咩樣, 手槍用既唔岩裝?

引用:
原帖由 rYaN 於 20-6-2011 22:59 發表

其實一般TM手槍HOPUP膠都用到,
不過我用過RA-TECH噤正...仲點會換其他試?
因為我見RA出過一隻紅色for手槍用......

引用:
原帖由 rYaN 於 20-6-2011 23:11 發表

我覺得,質地唔同都會有影響既....
經測試,RA FOR OB SYSTEM果粒可以用0.25打到好直,唔洗用重彈
有冇試.2?
hopup膠我有閒錢就會買
不過會搞左內管先, 早排諗緊CA定First, 最終都諗住買First自己cut

引用:
原帖由 Frogman 於 20-6-2011 02:11 發表
今日裝左, 個HOP-UP好過銅芯果個好多,試左一匣,
明顯見到條幾直下既彈道, 睇住粒彈直飛慢慢落下
即時黎手DUP左套銅芯落垃圾桶,一D留戀都無
其實呢, 銅膽個hopup真係冇問題架, 個問題唔係係個hopup度

引用:
原帖由 rYaN 於 20-6-2011 23:42 發表

hopup個問題唔大唔代表冇問題,...
最大問題跟本就係唔穩定~gbb有依個問題先大獲...
唔穩定其實都唔係係個hopup度
我自己果支拆散左好耐我唔知
我個firend買左咁耐都冇換過hopup膠
只係做番定管就冇問題 (定管係火帽位, 前西位, hopup座位做哂)
拆埋個槍管鎖入面既Oring
上炒情況都係去到最尾得果少少
再較個hopup就跌地了
可能關粒膠事
但唔係真係有咁大問題

引用:
原帖由 nishi 於 20-6-2011 23:57 發表

但D人話銅膽已經比OB系統穩定好多...
的確係穩定過OB
OB只係更像真更大後座力 (理論上) 而已

引用:
原帖由 rYaN 於 20-6-2011 23:40 發表

管可以唔洗搞,,,一d問題都冇,,
識玩既用省銅水省下佢,,20米打水喉通都冇問題...
0.2g bb..唔洗諗唔會考慮!
gbb壓力太大,0.2跟本用唔到
銅膽果時打.2都有D問題但唔係太差, 當然打.25會比較好, 所以我先想問改左OB打.2會唔會好左

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 00:16 發表

銅膽冇0.3都唔得....個個都唔一樣..仲唔係唔穩定?
你打咩力先?
個飛機點set?

引用:
原帖由 nishi 於 21-6-2011 00:23 發表
說回來, 今日我fd係槍店問條友
佢話叫千奇唔好換npas, 百幾蚊粒...打兩野就會瓜...
係咪真係咁唔耐用呀...
ra野....係咁上下啦....
我玩wa果時我冇乜打game都可以玩斷入面較力果支杆

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 00:24 發表

我打2面力!npas教既,其他係lat既parts
我攝介子的, 1.15+-......
其實你想講既壓力我唔係幾明
你係指連發時扯番埋黎果度力定還是個銅膽輸出power果時粒彈太輕頂唔順?

又或者可能係你個hopup set到你.3珠先唔上炒既位置, 打.25就即刻_街, 甚至係舊膠問題or條管唔定既問題
我自己試過未做定管之前係必定上炒, 甚至左炒右炒, 但個原因真係唔關hopup事
當然, 你果支咩野原因我冇得估的

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 00:25 發表

唔知係用果個有問題定裝果個有問題啦..
我打左噤多隻匣咩事都冇wor?定係唔識教呀?我見有人教力果陣拎爛左個npas既
我咪拎爛果個囉!!
引用:
原帖由 101653 於 21-6-2011 00:25 發表

ra野....係咁上下啦....
我玩wa果時我冇乜打game都可以玩斷入面較力果支杆

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 00:27 發表

唔攝好過攝...就係攝過瀨左野先成套換ra+lat
岩岩係前面編輯左唔知你睇唔睇到

其實你想講既壓力我唔係幾明
你係指連發時扯番埋黎果度力定還是個銅膽輸出power果時粒彈太輕頂唔順?
又或者可能係你個hopup set到你.3珠先唔上炒既位置, 打.25就即刻_街, 甚至係舊膠問題or條管唔定既問題
我自己試過未做定管之前係必定上炒, 甚至左炒右炒, 但個原因真係唔關hopup事
當然, 你果支咩野原因我冇得估的

其實WE前節有兩個致命性錯誤
1) 火帽末端外管內徑同內管既外徑有約1mm偏差, 中段更加唔洗講盲既都見到條溝有幾大, hopup座同外管內徑亦有最少50c偏差
2) 槍管鎖入面用oring頂實, 一條幾百g既槍管用一舊軟膠頂實? 槍管鎖本來就係要搵槌仔扑到郁唔到, 就係果舊膠搞到成條管搖

個hopup頂一頂粒彈, 粒彈理論上就會鉛上方走, 加上條管唔定, 乜都死

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 21-6-2011 00:13 發表
我有自動化尾托啦

扭佢個肺 full左一匣就咁
我打算學下人用兩節彈弓 (前面70%用軟, 後30%用硬)

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 00:49 發表

出動到私伙野.....
自己車?
我搵唔岩樣差唔多size既野搞......

發新話題