發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 00:54 發表

度身訂造比佢用!我幾比面...
我仲車埋外管比自己...你所講既問題我都做哂啦...都係好唔穩定
so心已死!
冇理由架 我friend兩支都冇事
我自己個銅膽已經唔係屬於我所以冇得試, 同埋我拆開左支槍好耐唔記得了

BTW, 我發覺OB個Hopup座好雞下, 幾時有廠出過隻硬淨&精密少少的....

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 01:03 發表

理得佢精唔精密,最緊要係有功能!
條內管搖架wo...

ps. 有冇人條內管有我呢條既問題?

附件

21-6-2011 01:13

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 01:16 發表

用了私伙了
所以我咪話我要搞左條內管先囉

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 01:23 發表

zip o-ring啦...
唔係定唔定既問題阿, 你睇真D條內管個開口位, 成個三日月咁

引用:
原帖由 rYaN 於 21-6-2011 01:34 發表

趕工係噤上下既啦
阿....管我有計搞....我想有廠快D出過隻Hopup座咋....

引用:
原帖由 landy 於 21-6-2011 01:46 發表
  "攝" 可X可樂 皮, 剪一條打個圈.. ...我支M4就好鬼定了..!!
都話唔係定唔定既問題, 定管我一早做了
而係個開口位唔係正中間......
引用:
原帖由 101653 於 21-6-2011 01:30 發表
唔係定唔定既問題阿, 你睇真D條內管個開口位, 成個三日月咁

引用:
原帖由 landy 於 21-6-2011 10:04 發表
用東姑摩石摩大小小個咀吧,如果你話只是管口唔靚。 再唔係用水喉剪cut半吋至一吋出黎睇下是否成條都唔正中?如係就買新了。
但又關唔關外管本身開口唔正中?
以上係個人意見,有錯請更正 ...
純內管問題
個開口唔係唔靚
而係成條都唔正中

真係可以買新了

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 00:22 發表
我用緊LAT果粒大啤令~爽到震
睇你支槍幾時散
我見到個hopup座我都淆淆地唔敢裝上槍打住
等RA

[自己嚇自己mode]

其實最主要問題, 都係果句, 大家果隻係咪咁架?

圖1你會見到個hopup座好正常好齊咁拍左入個槍身

但當你用手指係bolt底向前推, 個hopup座會成份頂前左2mm, 見圖2圖3

其實我唔係驚佢隊爛個飛機, 唔係驚佢隊爛個hopup座, 而係驚佢隊爛個槍身......

[/自己嚇自己mode]

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 01:21 發表

大佬,,你要上左星環先鎖死個HOPUP座既....
噤樣好正常姐
我知阿, 但係個問題係
你上實左個槍管鎖
條bolt依然野野撞埋去
你變左係個槍管鎖&槍身鑼絲牙受力
同埋會隊得前2mm果度有少少唔合理
佢又唔會成份隊到出黎, 剩係有2mm鬆動
我覺得比較大機會似係公差果類技術上問題

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 01:28 發表

唔係比個鋼圈你做乜?
你要知道,OB其實BASE ON 新版槍身,我新果個身係岩岩好既,,不過就冇好似你噤上試!
但係又有咩牌子既GBB M4個HOPUP座唔係噤樣固定呢?
我係諗緊點可以執到條bolt可以行到最前但頂唔郁個hopup座姐......
個風險我受唔起......

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 01:48 發表

我好似係第一個爆左又出左相既人
爆身又如何
佢認真架
我果個挑哂花....

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 01:56 發表

挑老...都係冇野啦..
你應該買返個電磨!一打爆身你就即係插電又挑花...
個個都唔同,,幾有藝術家風範!
我日日都行為藝術架啦
一日七次風雨不改

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 01:57 發表

NO PHOTO NO TALK
我呢D手作仔擺上黎實比人笑架wo

發新話題