發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 02:05 發表

日日特登去踩狗屎/蕉皮?
性騷擾阿婆?
呢D重口味野係A君做開

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 02:04 發表

信我!我一定會用藝術既角度去欣賞!點會笑呢
搞掂哂成個Body先啦

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 02:17 發表

成交!
主要修改都係:

上槍身
- 助推器上面做番個鎖匙洞位&Noveskemarking
- 頂骨做番字

下槍身
- 尾通位頂部批番幾隻角
- 尾通位側邊做番現代身style (好似Prime咁)
- Grip位後面兩邊弦線執得明顯D
- 補厚Magwell位側邊果兩條邊&鑼少少前面
- 卸匣制隔離個T字位執得更凸出&更圓滑
- 槍身前面耳仔中間果個位磨番入去
- 成個身做番Noveskemarking

大概係咁? 睇得明就睇啦

=====================================================================================================

BTW, CGF有8成人係冇圖像處理器
通常D人都會問 : 點解唔直接買個Prime
我答 : 買Prime又係執到_街, WE原裝又係執到_街, 我點解要買Prime
人問 : 咁不如玩井記
我答 : 一樣執到_街
人問 : 洗唔洗咁高要求
我答 : 有要求都唔得?
人問 : 咁高要求不如買支堅既
我答 : 冇錢
人問 : 咁冇錢你就唔好學人咁高要求啦!! 家陣你囉黎打Game定打杖阿!?

成日比人咁話法之後既我心諗 "都化架喇" ......

引用:
原帖由 faihk 於 25-6-2011 02:41 發表

整你個制!推過我薯做乜!

& 我都等緊睇大工程完成!
工程龜速進行中
預算完成時間 : 還有357年

引用:
原帖由 b9296 於 25-6-2011 16:03 發表
但又要換個角度睇:當品質唔可以話改就改時而QC又卡得太嚴既話就真係咩貨都唔使出(先旨聲明絕對無影射VFC既成分   )- 所以唔可以剩怪QC(等於爛劇唔好剩係怪編劇一樣)...
對我個人黎講
VFC係 "Design唔好, QC幾得都冇用"

==============================================================

個人立場
WE M4 OB你都係等下先, 唔知會唔會有咩大改進, 但總好過明知批貨麻麻地都沖個頭埋去
呢個係一個已經沖左個頭埋去既人比你既意見

引用:
原帖由 nishi 於 26-6-2011 01:59 發表
唔該晒師兄既測試~
估唔到就咁都1.88...

話說頭先拎起支槍覺得成份前節搖搖下...
拆開黎睇驚見delta ring同槍身之間果個大o ring爛晒
講10次都係咁講
買支槍番黎第一件事就係拆左個槍管鎖囉個Oring出黎掉落垃圾桶

ps. 不過今次你比個Oring救番你個槍身一命

引用:
原帖由 fai84 於 26-6-2011 03:10 發表

個O RING 唔係防爆槍身?
一舊軟膠去鎖實一條幾百G甚至上KG既槍管或前節
你認為個可能性有幾大?

一個Oring對個槍身既防爆作用
你認為有幾多?

引用:
原帖由 nishi 於 26-6-2011 11:37 發表

問題係拆左落黎之後應該點搞好..
我試過拆左之後個DELTA RING上極都唔岩位...
一係個gas tube洞過左龍, 一係鎖唔實支管...
槍管鎖介子

引用:
原帖由 seamoncheng 於 26-6-2011 16:26 發表

結論咪又係拆左佢囉
三隻字可以形容哂隻Oring

引用:
原帖由 fai84 於 27-6-2011 23:01 發表

請問 用咩SIZE?
大概3cm

附件

28-6-2011 01:02

大家知唔知三斤有冇OB剩飛機賣?
如果有大概幾錢?

引用:
原帖由 rYaN 於 4-7-2011 13:50 發表

我覺得冇咩作用。
明明係個HOPUP膠廢,CUT短個上彈咀!?
其實係有D關係的
個推彈咀太前, 頂到個hopup位 (本身粒彈已經壓低左一半)

BTW, 我絕對唔同意跟動力X個做法, 根本就掉番轉D野黎做
我一早都話係條Bolt頂前成份hopup座2mm (我睇過好多支都係咁, 只係大家唔覺有呢個問題 / 唔當呢個係問題)
膠係軟的, 所以有變動係正常, 鋁係硬的, 一有變動就會脆>裂>爛
佢就算咁做, 都阻止唔到條bolt隊埋份hopup座個威力, 膠變形係好容易既事, 但鋁就唔剩止變形咁簡單......
要做既根本唔剩係得個推彈咀, 而係成份bolt, 如果係我我會係條T骨做手腳, 等條bolt唔可以走太前 (反正條bolt都冇可能頂到最前)
都係果句, 鍾意睇就睇, 唔鍾意睇就算, 講就講過, lai左野唔好問點解

WE個Hopup膠, 由銅膽到OB一直都係冇問題的, 只係數唔夾, 根本個問題唔係係粒膠度, 當然如果你比效能一定係RA好

引用:
原帖由 rYaN 於 4-7-2011 14:15 發表

其實會唔會係唔同時期個身既問題?
我新果個身,個HOPUP座好實,要DUP佢先入得哂個身到...
同埋,,感覺上,舊身拉BOLT果時KICK D
新身就好順!
會唔會VVE一早知有問題,但係噤比人吹出貨!?
等班友仔打爆左個身換個新 ...
你DUP入去實唔實係一個問題
條bolt行唔行得哂最前就另一個問題啦
你掉番轉DUP條bolt去最前睇下你個hopup座會唔會突前?
新身舊身我都玩過上手, 有人連我兜口兜面講完試埋比佢睇都唔知有咩問題我都試過
我一直都話, 小便彈事小, 爛飛機事小, 爛槍身真係事大, 槍身唔係一個消耗品黎架, 講幾多次先明......

引用:
原帖由 rYaN 於 4-7-2011 14:25 發表

噤你打左噤耐有冇爛過?
其他人打左噤耐有冇爛過?
玩得WE既朋友都知,,一有問題,好快就出事,,
事關WE金屬出名唔得,何況你講果到噤嚴重?
OB kit未賣街果陣我有fd已經係咁爛喇

講你又唔信, 又要問長問短, 答完你又唔係聽, 剩係識質疑, 唔岩聽咪唔好聽囉!!

引用:
原帖由 rYaN 於 4-7-2011 14:35 發表

我淨係覺得你怕你個身打爆咋?你個身挑左花呀嗎?
你要人信你,你都要拎証明出黎既,,,
就算問題真係存在!
係唔係真係噤大獲先?噤點解宜家都冇人出聲?
相比起SCAR果時,.,一出冇幾日,,即刻大把人講咩事咩事打爆BOLT ...
我個身挑花關你咩事?
應該話關呢件事上面咩事?
挑唔挑花都唔想佢爛架啦, 你好想打爛個身?
我都係第一次聽人講槍身係消耗品的

nishi師兄, 我唔識佢, 亦冇掂過佢支野, 但我覺得佢個Oring爛哂部份原因都係呢個問題
爛同未爛只係時間問題, 我個fd個身換左, 你叫我搵番堆屍骸影相比你睇嗎?
有時有D野唔係爛左先識 "預防" 的, 有個睇過咁爛既經驗既人話你聽, 你唔理, Fine, 我當對牛彈琴

發新話題