發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

引用:
原帖由 101653 於 26-6-2011 02:08 發表

講10次都係咁講
買支槍番黎第一件事就係拆左個槍管鎖囉個Oring出黎掉落垃圾桶

ps. 不過今次你比個Oring救番你個槍身一命
問題係拆左落黎之後應該點搞好..
我試過拆左之後個DELTA RING上極都唔岩位...
一係個gas tube洞過左龍, 一係鎖唔實支管...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 101653 於 26-6-2011 11:46 發表

槍管鎖介子
最後唔知點搞搞下唔裝ORING/介子都可以好實咁鎖住支槍管,有佢了
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 faihk 於 26-6-2011 22:11 發表

我米咁囉... 佢放隻ORING都唔知為乜...

+
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc ...
聽日去搵人鋸埋支管就可以落場打CQB了
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 27-6-2011 21:15 發表
如何快速呀hopup?
同埋你地用咩工具教
說回來我今日先發現我屋企冇咁細支六角匙...
縮縮北行鳥 =口=

磨好左個飛機之後今日又開始卡過
唔通又出現scar果種bolt carrier變形夾篇飛機症?!
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 1-7-2011 00:53 發表

應該唔會.,,SCAR出事係回鏜釬問題
唔知...今日打打下發現支bolt唔識縮後...成支卡左出黎囉
聽日再拆黎睇下...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 1-7-2011 01:34 發表

拆左左手面果粒膠睇下KICK唔KICK
拆左,冇咩問題,打磨埋果舊野,之後就咁拉出等佢彈番入去,好順
但一上槍就出問題, 感覺上好似個飛機係支BOLT向後退果時, 會比野向下壓住, 所以唔可以順利回膛...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 1-7-2011 20:02 發表

有冇相??
加陣拆左出黎,dup番條彈弓入去果時唔小心搵支pin dup扁左條彈弓,
過兩日配番條彈弓先得...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 1-7-2011 23:58 發表

小心小心!
其實師兄們砌番隻飛機入去果時會點搞?
上次裝npas都係搞到一頭煙先裝得番入去...總係覺得彈弓前後果個圈圈好難對位!

加陣再磨多左陣支飛機,感覺好好多了
睇番支bolt入面,有比d軌刮花既痕跡...應該係之前磨得唔夠

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 2-7-2011 04:13 發表

貼士1:前彈弓
用光睇個窿!慢慢放條彈弓入去!你會睇到條彈弓個位係邊,
貼士2,後彈弓!
放左個飛機入BOLT,,你試下慢慢BOLT頭向上,鄧佢幾下..睇下個窿
切忌快!慢慢睇,,好快會睇到彈弓岩岩到位;Mtell ...
謝謝師兄~快快手配番條彈弓先...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 2-7-2011 13:43 發表

噤神奇?師兄你真好彩…
我之前買果粒都有呀~
不過唔係係同粒彈接觸果d位度..
唔通呢水qc唔多得?
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 101653 於 4-7-2011 14:44 發表

我個身挑花關你咩事?
應該話關呢件事上面咩事?
挑唔挑花都唔想佢爛架啦, 你好想打爛個身?
我都係第一次聽人講槍身係消耗品的

nishi師兄, 我唔識佢, 亦冇掂過佢支野, 但我覺得佢個Oring爛哂部份原因都係呢個問 ...
其實我都知有BOLT CARRIER推進到最前果時會成份HOP UP推前2MM呢個問題,只係我對呢家野完全唔熟所以下唔到判斷...
不過我自己唔多識搞,亦冇工具去搞...
加陣只係除左個O RING落黎就咁套番前節上去...希望佢打得幾耐得幾耐啦
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 4-7-2011 15:06 發表

師兄,你要明白,佢一味講有咩咩咩問題,,
有冇教過人解決?
同埋,TM原裝手槍,唔開HOPUP都會小便彈啦...好出奇咩....
噤又話TM 個HOPUP座有問題WOR?
做咩野都要有証據,先可以解決問題
你要知道,HOPUP要黎做咩先?
...
我以為講緊個HOP UP座比個BC撞前之後撞落個DELTA RING度,令到槍身受力爛咋...

小便彈我就真係唔知,一來我連TUNE HOP UP果支六角匙都搵唔到岩SIZE
二來我暫時冇機會打超過20呎既距離...

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 4-7-2011 15:12 發表
NISHI個問題,好可能係少油做成,
因為個O RING係不斷掂住個BOLT內面,係噤磨,
個O RING會發脤,搞到KICK住,
我依幾日都係噤玩枝OB,,發現好快會冇哂油,,
SO大家要玩之前加少少油先,,噤會安全D
師兄可能誤會左...
其實我爛果粒O RING,係WE原裝DELTA RING同槍身之間果粒...
===============================
說回來,早幾日爛左粒仲過癮既O RING
隻夾無啦啦入完氣之後漏到狗彩
拆開黎睇見匣玉外面果4粒螺絲,有一粒下面壓住果個O RING裂開左...

我呢排係咪同D O-RING唔多夾呢= =
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rYaN 於 4-7-2011 15:14 發表

小便彈係未開槍已經早洩左
ic,我以為姐係冇力咋...
咁死得,我加陣連hop up都tune唔到,唔小便彈都難...
縮縮北行鳥 =口=

發新話題