38 123
發新話題

到底係咪我有問題?

樓主~如果你自己做老闆
請左個伙記呢樣唔做果樣又唔做
甚至拍膀頭都唔肯做時
你自己會點諗先

引用:
原帖由 里安 於 16-7-2011 02:22 發表

咁講到咁無傷大雅, 但睇落又氣憤難下, 不如咁, 有咩講出黎, 睇下大家點幫到手

不過我睇完你個故仔, 再回應你個topic, 我就會覺得, 你唔攃撈lo
我想做好本份唔好做過界 等個長工做
最重要唔洗上身
引用:
原帖由 hkncnc 於 16-7-2011 02:49 發表
樓主~如果你自己做老闆
請左個伙記呢樣唔做果樣又唔做
甚至拍膀頭都唔肯做時
你自己會點諗先
你搞清楚先 會所只係一個叫做管理泳池ge位 甚至唔清楚泳池運作
唔可以叫上司 我老細係個判頭
正常救生員都唔洗做保養 唔識用吸池龜一D都唔出奇
佢主觀覺得我識 好似乜都要識咁 我都無辦法

好認真咁講, 担白同客講好多時都會瀨野, 仲要瀨左野之後仲唔兜下既, 比人兜係好自然既事

你唔識用隻龜唔係你錯, 但係你唔嘗試下去幫手解決問題係你最大問題

結論, 我作為一個老闆認為你今次比人炒係正常, 下次小心d, 做野上心一d, 唔好咩都係唔識/ 唔關你事就唔做, 世間上幾多人做緊幾多唔係份糧包左既工作?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Anonymous 於 16-7-2011 06:23 發表

最重要唔洗上身

你搞清楚先 會所只係一個叫做管理泳池ge位 甚至唔清楚泳池運作
佢主觀覺 ...
呢d咪唔㩒撈囉

咁你咁堅持無問題我諗都無人阻止你

再講理論上你絕對無錯

不過又咁, 幾多人開工真係只做本分野?你係老細,一個肯搏肯做

一個話唔係本分唔做, 你仲意邊個多d

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 16-7-2011 08:12 發表
好認真咁講, 担白同客講好多時都會瀨野, 仲要瀨左野之後仲唔兜下既, 比人兜係好自然既事

你唔識用隻龜唔係你錯, 但係你唔嘗試下去幫手解決問題係你最大問題

結論, 我作為一個老闆認為你今次比人炒係正常 ...
唔理係乜野工請個人返黎就係去解決問題而唔去再制造問題,咁老闆受靶,自然就拎返問題制造者出黎打靶....
可能講得唔好聽,但其實每一個行頭都係咁架啦....

引用:
原帖由 Anonymous 於 16-7-2011 06:23 發表

最重要唔洗上身
今時今日咁服務態度唔夠架
引用:

佢主觀覺得我識 好似乜都要識咁 我都無辦法
你搞清楚先
正常的警察係負責維持治安唔係負責問路
正常的大廈護衛員係負責保安唔係負責通渠
正常的教師係負責教書唔係負責帶課外活動
凡事邊有工作可以分工分得咁清楚
專責部門係一般同事處理唔到的事候先至出動
你可以講有關工作呢個唔係救生員的責任
但就比人覺得你唔helpful、托手肘
小小事都唔肯做時
第時點安排大事比你做?

同你分享一則卡通
http://hk.lifestyle.yahoo.com/my ... tml?id=art_4e07e62a
你就好似卡通中的男同事
冇話唔岩、但乞人憎

老實..小弟以前做老救,真係咩都要做,清池吸池都要做...

串客或上司! 唉! 一定係打工仔既死罪.........

38 123
發新話題