26 12
發新話題

We cos m4 with npas一問

We cos m4 with npas一問

各位師兄好,小弟依家用緊銅芯版Scar再加RA-TECH既NPAS,暫時效果非常穩定,唯一有問題既只係Blowback太細力

就依方面問題,有朋友話過比我知we m4既blowback比scar勁d,而再用co2匣可以更加強化依一方面,不過小第打開既game都係1j至1.2j,直接用co2會過份大力。

因此請問一下,有無師兄試過we m4 用co2匣但再落npas控制火力?咁有無辦法做到兩全其美既效果呢?

另外想多問一句,依家既we m4,係咪仲有銅心版呢?我唔介意見到個黃筒,最緊要既係穩定性,所以打co2想買返銅心版~

謝謝各位解答

回覆 1# 的帖子

細佬係個新仔, 自己目前有支co2 ready用npas係可以控制火力. 不過未做過改動, Blowback比我朋友個支ob細力, 但係佢個支有冇對個Blowback力做過野就唔知啦!

想大後座力換ob都得啦

先多謝師兄回覆,我都明白ob會比銅心細力,但好似ob會經常出現jam彈等問題,同聽講未必頂到co2,唔知係咪真呢?

引用:
原帖由 mistfolk 於 5-8-2011 11:48 AM 發表
先多謝師兄回覆,我都明白ob會比銅心細力,但好似ob會經常出現jam彈等問題,同聽講未必頂到co2,唔知係咪真呢?
ob成日jam?
ob原裝1.88j

有d師兄同係網上睇過d report 話ob會jam槍~我自己無所以唔敢肯定,所以想請教下
但我應該唔會打原裝力,會落npas減返去1.1左右

引用:
原帖由 rYaN 於 5-8-2011 11:53 發表

ob成日jam?
ob原裝1.88j
師兄講起力度我先記得...
如果真係想買co2 ready, 最好同npas一齊買, 原裝係唔合法力...

一定會連NPAS買,再者我打game唔求大力,但gbb只求blowback爽~~學we老闆話齋,唔勁blowback玩gbb黎做乜 =D

引用:
原帖由 mistfolk 於 5-8-2011 12:05 發表
一定會連NPAS買,再者我打game唔求大力,但gbb只求blowback爽~~學we老闆話齋,唔勁blowback玩gbb黎做乜 =D
100% 認同! 我都係想佢有個下力 & 操作先會買gbb!

我唔知第2個點裝 ?
我2枝ob m4都係用ra hopup膠+ra npas,,到宜家一槍都未jam過!
我教到最細力(0.91j)都有係其他post出過相!唔成問題(不過唔知點解其他人有問題)
co2我冇玩,不過淨打gas都比之前銅膽blowback大左好多!
我覺得ob比銅膽穩定好多,因為用ob都打過幾場,,之前銅膽真係場場都有d細微野汁下,宜家用ob真係咩連細微野都冇野汁

師兄睇黎係同道中人~哈哈~

但我既疑問未解決,咁ob m4 + co2 匣 + npas係咪一個好選擇呢…?

引用:
原帖由 mistfolk 於 5-8-2011 12:15 發表

但我既疑問未解決,咁ob m4 + co2 匣 + npas係咪一個好選擇呢…?
個人睇法啦! ob就唔好用co2匣住, 怕怕地佢會頂唔到...

引用:
原帖由 mistfolk 於 5-8-2011 12:15 PM 發表

good!

引用:
原帖由 faihk 於 5-8-2011 12:18 PM 發表

個人睇法啦! ob就唔好用co2匣住, 怕怕地佢會頂唔到...
係外國好多人都係ob+co2,,問題唔知有冇,,不過諗起都爽

引用:
原帖由 rYaN 於 5-8-2011 12:19 發表

係外國好多人都係ob+co2,,問題唔知有冇,,不過諗起都爽
我遲吓都會正正經經出一支ob (等我攪掂手頭個d野之後 & 唔係因為認為個銅膽有問題), 但係co2就真係... 我比較惜槍, 用gas去到我要求ga力我就ok!

26 12
發新話題