發新話題

七月十四,真係好猛...

引用:
原帖由 McDull 於 2-9-2011 16:10 發表

咦。。。。你話我係走狗呀,咁我係咪可以話你人身攻擊呢

無計啦,係某地方搵唔到食,我地呢D遊牧民族,為左生存,咪要去D常人唔敢去,或者唔識去既地方囉。
好彩我都有4本passport
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 2-9-2011 16:13 發表

快d 移民火星, 地球好危險.....

引用:
原帖由 Elf 於 2-9-2011 16:01 發表

你係貓
你係雀
你係魚
你係牛
你係羊

你係咪覺得好受羞辱呀
我唔知你邊度讀書出黎, 但係我讀既書無記載過 龜 係一種負面既動物. 我亦都找過好多字典, 無記載過有關既指控.
我有朋友係高級警司, 我都 ...
先生.....叫警察做龜係唔係帶有羞辱成份, 我諗包括叫嗰個都知, 唔好喺度玩呢啲文字遊戲好唔好???

正如叫人做狗,  我讀過嘅書都只係話比我知狗係代表人類最好嘅朋友、忠心呢啲....咁....又係咪代表我話緊人係好朋友同忠心呢??

我唔知你但我就一定唔係啦......

引用:
原帖由 Elf 於 2-9-2011 16:13 發表
引用:
原帖由 thomas08 於 2-9-2011 16:14 發表
快d 移民火星, 地球好危險.....
好彩呢排呢度搞緊博覽會,先無封到個INTERNET,我仲可以上黎睇下D香港既言論。

遲D個EXPO完左,我都唔敢包上面班官又會搞D咩野。

今次黎探路,都係為未來20年做準備,希望我會係呢度睇到我想睇既野。

引用:
原帖由 queen 於 2-9-2011 16:16 發表

先生.....叫警察做龜係唔係帶有羞辱成份, 我諗包括叫嗰個都知, 唔好喺度玩呢啲文字遊戲好唔好???

正如叫人做狗,  我讀過嘅書都只係話比我知狗係代表人類最好嘅朋友、忠心呢 ...
第一,
有人被人以文字指控, 點解我唔可以同你玩文字遊戲?
文字係文明人溝通既工具, 如果連文字既含意同意思都唔清楚, 溝通上咪好易有誤解?
唔用文字交流, 可以用甚麼, 拳頭? 刀鎗? 大家文明人, 都係用番文字溝通最好.
但係最緊要係另一方都該語言有一定水平, 如果唔係就變為對牛彈琴, 怪不得有人覺得自己對號入座, 而指他人指鹿為馬, 含沙射影了.

第二,
國有國法, 家有家規, 我絕對尊重CGF既執法人員及其版規.
我既言論絕對係基於尊重他人, 互相忍讓而出發.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

既然大家都去到"扮理性" 既地步, 都無謂再拗落去喇, 一句到尾, 公道自在人心, topic close

如管理員再發現任何會員再就此主題繼續於其他主題惡言相向, 立即禁言七日, 多謝各位合作
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題