24 12
發新話題

七月十四,真係好猛...

七月十四,真係好猛...

引用:
原帖由 hkncnc 於 29-8-2011 22:25 發表
一定係皇氣唔夠啦~
家陣唔再係皇家香港警察
又係wor,就來要叫公安...

我以為d警察會出哂來護駕tim...

引用:
原帖由 B20_hk 於 29-8-2011 23:35 發表

唔好獠交,對事不要對人(其他CGF兄弟)
人地次次都咁大口氣,搞到上cgf成日俾網絡警察圍,以為上高登突然咁多五毛,我都唔知人地對事定對人啦...

引用:
原帖由 B20_hk 於 30-8-2011 00:09 發表

只要有人走出嚟講一句"阿公叫咁做!!!"
我會收貨...好過千言萬語
LIKE!

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 00:28 發表
幾樣野 :

(1)旺角警署強姦案;
(2)東廊非法賽車衝路障事件;
(3)校園臥底事件.

如果查過真係有錯的話,道歉係天經地義。
但未查完先道歉,你叫調查同事點查?

x x x

至於曾Sir口中既"黑影"可唔可能係現 ...
當你係高度戒備狀態下,受到呢D突然既刺激,
作出自然反應,認定刺激係高度威脅,其實唔係咩奇怪既事....所以警察“覺得”有咩事行為過激,“殺錯良民”(你講ga)就得...

知但係普通人如果突然有TUNNEL VISION,以為有黑影,啊唔係,黑色西裝人閃出來唔表明身分就捉住你,“唔小心”行為過激,就可以當成襲警,俾人拘捕....

引用:
原帖由 HunterX 於 30-8-2011 00:51 發表

問題就係呢度, 警察既保安工作係應該保障要人既安全, 定感受?
佢地話係“尊嚴”呀嘛唔聽書...

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 00:55 發表
警員係無明示或暗示果幾位學生可以通過果道門離開

相當有趣既一點,點解示威者平時示威又唔見咁聽警察話?
警方明文指示佢地離開封鎖區佢地唔理,
依家就忽然聽話 話警察無叫佢地走?

有趣有趣。

師兄你身在現場?突然又提出“示威者平時示威又唔見咁聽警察話”?
你知道所謂的“明文”係點?你又知人地唔理?

雖然話公說公有理....但係貴處長混淆視聽就擺明身有屎啦

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:04 發表

學生同校長說的就有幾個版本!
他們才混淆祝聽!
唔...原來師兄想要單一版本,唔怪之得而家要封殺d傳媒,只俾政府新聞處做野...
不過,唔知你地處長個版本,係你地警方的版本,定係中央既版本呢?

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 01:09 發表
我從報章得知內容,表面上唔駛調查都知邊個錯

茶餘飯後吹水無責任的確可以 「唔駛調查都知邊個錯」,
老老實實我睇d case file都會口痕話「查乜 [_] 野丫? 一睇就知係乜乜乜啦!」

但當涉及法律程序及責任之時 ...
師兄既經驗認為,所謂的核心保安區,要幾大?

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 01:20 發表
呢條我好想答,但好抱歉我唔識,就算識亦唔答得。

再黎敏感問題我要戒上CGF架喇...

係wor機密wor~~~

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:23 發表
(星島日報報道)香港大學上周舉行的百周年慶典邀請國家領導人出席,
有三名學生被警員推到梁銶琚樓後樓梯達一小時,
港大法律學院院長陳文敏指警方涉嫌「非法禁錮」學生,
但港大職員協會會長陳捷貴稱,已向當時在 ...
通常d示威者都係俾警方“感到”係威脅所以就阻止....

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:29 發表
警方的版本,興但港大職員協會會長陳捷貴的版本是一樣的!
陳捷貴....我估你唔知佢係咩人啦?建制派一名,膠到癲....佢,應該除左個掛名會之外,同港大都冇咩關係

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:35 發表

你話無咪無囉,你話佢掛名咪掛名囉................這是你的「言論自由」!
咁又係,重點唔係真定假,最緊要係“官方”

24 12
發新話題