28 12
發新話題

七月十四,真係好猛...

黑影入咗保安區?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-8-2011 23:13 發表
我以為d警察會出哂來護駕tim...
唔好獠交,對事不要對人(其他CGF兄弟)

引用:
原帖由 b.jam 於 29-8-2011 23:39 發表
不過我覺得佢可能太過強硬會帶來反效果呀。。。
如果對付社民連激進行為,ok我支持;
但今次呢?

取自:潘小濤
黑社會將人推入屋,守住個門口,其實唔算禁錮,因為他可以跳窗、鑿牆離開。

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-8-2011 23:45 發表

人地次次都咁大口氣,搞到上cgf成日俾網絡警察圍,以為上高登突然咁多五毛,我都唔知人地對事定對人啦...
四個大字 - "公道自在人心"

引用:
原帖由 Paul 於 29-8-2011 23:52 發表
所以我一直都係覺SORRY SIR 係有料到D
SORRY SIR 係幫佢班兄弟出嚟頂(旺角警署警員強姦女報案人、人肉沙包追截非法賽車,以及校園臥底泄密等事件)
自己啲細做錯,做大出嚟道歉,叫做好大佬吓...

唔似依家"家鷹哥"出嚟解圖笑死街坊(不過佢好似唔慣講故仔)

引用:
原帖由 Paul 於 30-8-2011 00:04 發表

TVB 戲都有做, 要Laughing哥客客氣氣今講說話真係好難
只要有人走出嚟講一句"阿公叫咁做!!!"
我會收貨...好過千言萬語

引用:
原帖由 b.jam 於 30-8-2011 00:19 發表

我就係講緊呢樣,對住一d訓馬路既爛仔我覺得應該要強硬架,
但呢位一哥好似越黎越硬,我怕佢會成為全民公敵姐.
我相信港大,甚至一些官員,議員將會在這件事和"一哥"劃清界線...
再看看未來幾天,有冇人(特首,唐唐)再開腔撑佢

但如果佢今次過到骨,有機會再上一層樓(入局)

引用:
原帖由 boni 於 30-8-2011 00:26 發表

呢度有6個字喎...
有"黑影" 喎!!!

引用:
原帖由 b.jam 於 30-8-2011 00:33 發表
btw,我覺得麗港城著六四tee個條契弟抵x死。
你著呢件tee,同去人地喪禮著件金黃色珠片登台衫一樣效果。個腦都唔x用就著
依條木契博拉...

引用:
原帖由 kimkileo 於 30-8-2011 00:32 發表

又捉人字失.....
我用手寫板,寫咗幾多字,你估我知唔知...

[quote]原帖由 gd1893 於 30-8-2011 00:28 發表
幾樣野 :

(1)旺角警署強姦案;
(2)東廊非法賽車衝路障事[quote]

依三件事,

1. 旺角警署強姦案 - 後來有人在TSW報警,個位梁Sir立即失更,找受害人並願意付10萬了事...
2. 非法賽車衝路障事件 - 真係有差人叫停啲車做路障
3. 校園臥底事件 - 警方在案件提訊時,卻公開了學校的身份

我從報章得知內容,表面上唔駛調查都知邊個錯

1.無故俾10萬受害人,身有屎???
2.啲車唔會無故在Highway停車
3.在法庭爆咗學校名
差人不是聖人,有機會做錯事
"道歉"係遲早的事,我就欣賞"SORRY SIR

"黑影""tunnel vision" 我就無乜經驗
反而你估有幾多人信??

引用:
原帖由 boni 於 30-8-2011 00:43 發表

小人不才, 完全領略唔到你個黑影
罰抄 .....

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 00:55 發表
警員係無明示或暗示果幾位學生可以通過果道門離開

相當有趣既一點,點解示威者平時示威又唔見咁聽警察話?
警方明文指示佢地離開封鎖區佢地唔理,
依家就忽然聽話 話警察無叫佢地走?

有趣有趣。
第一:港大生是示威者嗎???
第二:點解港大生可以入咗封鎖區???不是有幾多差人嗎?何解有人入咗封鎖區???
第三:電視畫面只見佢高舉双手,班差人逼咗佢去樓梯,順手閂咗門

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 30-8-2011 01:09 發表
重點並不是學生有無路走, 而係市民普遍認為政府迫市民行緊一條唔想行既路, 繼而選擇性而不理性地相信某些非事實全部既事實
政府錯就錯在公關/包裝得唔好
市民錯就錯在條命生得唔好
嘩...你中Point

"重點不是學生有無路走"
"市民普遍認為政府迫市民行緊一條唔想行既路"

28 12
發新話題