發新話題

地盤狗

引用:
原帖由 seals 於 2-9-2011 01:17 發表
前兩日路經一地盤,因地盤內的建築物,
完全不依常理興建,我好奇地看了一眼,說了幾句說話!
就在這時候就有幾隻地盤狗走出嚟亂吠!
嘩!我當時真係好驚,驚佢衝出嚟咬我!
但諗深一層,又唔使驚吖,地盤狗始終係地盤狗,出不了地盤!
得閒先同佢玩吓囉!
大家有無見過,人會同地盤狗鬥吠?
咁你有冇報屋宇處B.D.先???冇?
萬一有乜死人意外咁點??? 可以打1823直接駁BD
好多時,啲人唔識,真係以為憯建UBW或者非法工程...
放心B.D.有TAP Plan, 有AP入則,有Chapter 123, 如果"完全不依常理興建",點攞BA10,點攞consent (你唔係暗示B.D.蛇王吓!!)
勞工處又有Routine 巡視
再者正常地盤有圍街Hoarding,正常人又入唔到去,你又是否入了人哋地盤???
那麼你有平安卡Green Card嗎??? 如果沒有,你便犯法了!!!
說了幾句甚麼話???粗口嗎???會否講了X人老X???
行規對住人"X人老X",被人打死咗都無人可憐....
另外,你可找食環捉"地盤狗"....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
如果係真實情況, 請你報BD,食環....
如果用"地盤狗"這Post來回覆及影射其他CGF師兄,....咁你都幾無聊!!!

引用:
原帖由 hin_1213 於 2-9-2011 08:28 發表

師兄講得中肯,實事求事
樓主師兄,只是好奇一問,地盤內正在興建之建築物是什麼?
"地盤狗"如果是指在該地盤工作的人,師兄言語就不太尊重人了
結構物 - Structure

引用:
原帖由 seals 於 2-9-2011 10:10 發表

你諗多咗啦!
地盤好多時夜晚會挷集狗係度,
我路經望一望,佢就衝過嚟吠,好在有繩綁住!
我不嬲都多諗嘢
所以你唔好行咁近...
個地盤係人哋,你係唔應該走埋去...
不如報食環拉咗佢...

引用:
原帖由 seals 於 2-9-2011 10:21 發表

地盤外是行人路呀!
繞道而行?
地址?邊間承建商?

引用:
原帖由 雙狙翔 於 2-9-2011 10:27 發表
地盤養狗?  新界定大陸呀
我做果D地盤都係請看更WOR
prelim 包 watchman...並不是watchdog

香港的contract已經唔俾地盤養狗...
...所以我好奇究竟哪個地盤???

引用:
原帖由 seals 於 2-9-2011 10:38 發表

我係將軍澳真係見過狗群發現,
圍數20-30隻流浪狗,係路中心穿梭,路人報警!
警車到了,跟住佢哋行!
食環到一隻都捉唔到!

後來同食環傾,由於地盤太多(當時有廿幾個)
完工後d地盤狗無人理,變 ...
地盤太多??? 十幾年前了
依家得TKO86附近有地盤和運動場...

引用:
原帖由 seals 於 2-9-2011 10:40 發表

香港地有好多嘢夠唔俾啦,
咪大把人做!
V煞

引用:
原帖由 odaan 於 2-9-2011 10:39 發表

我好奇地看了一眼,說了幾句說話!

就在這時候就有幾隻地盤狗走出嚟亂吠!

你甘樣講 , 好似有人應你甘 , 真係令我覺得係人喎 !!
我直頭覺得好似影射之前啲Post

發新話題