43 123
發新話題

GHK AK 減力成功(新增改hop up膠)

GHK AK 減力成功(新增改hop up膠)

有買都知,原裝入top gas 0.2珠爽底邊,我呢啲咁善良嘅人打CQB過晒火唔比玩..........
隻飛機又拆唔開,1J飛機又未有............但都比我諗到...........

原裝..........

飛機有兩條pin,打中間嗰條

材料只要牙簽一支,死未?

cut 7mm,但其實唔好cut斷晒,cut到就斷就最好

用一字批由底窿篤起飛標,張丫位扭向入氣窿,攝牙簽,扭返正,穿pin,完成

左減力,右原裝,可以見到飛標頂前咗

一支螺絲好易搞

再試,底邊少凹

底中少烈

仲有兩面力..........大約1.2j
係時侯要買測速機.........

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 原創內容 6-9-2011 16:59
  • gtoray 金錢 +30 原創內容 6-9-2011 16:59

回覆 1# 的帖子

安兄好波 ~~~ 有計仔   ~~~~~~
理論上前出氣量減少
慳慳埋埋一匣重可以打多幾飛
唯一擔心條牙簽會鬆脫跌出泥jam壞其他零伴~ ~~~~

引用:
原帖由 f22a 於 6-9-2011 15:42 發表
安兄好波 ~~~ 有計仔   ~~~~~~
理論上前出氣量減少
慳慳埋埋一匣重可以打多幾飛
唯一擔心條牙簽會鬆脫跌出泥jam壞其他零伴~ ~~~~
所以cut 7mm係有原因,因為啱啱頂住兩邊唔會走位...........

CQB can use
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

回覆 1# 的帖子

ching 係有計wor !

其實安兄個支牙簽仔正確名稱應該叫 ---  NPAS ~~~~~~~~~~

回覆 6# 的帖子

叫 "F22-TECH"  

引用:
原帖由 f22a 於 6-9-2011 23:51 發表
其實安兄個支牙簽仔正確名稱應該叫 ---  NPAS ~~~~~~~~~~
你真係風趣...........
其實支牙簽可算係做實驗攞數據,正式做用2mm鐵支仔cut7mm長就啱啱兩面力.........

引用:
原帖由 怒人甲 於 6-9-2011 23:54 發表
叫 "F22-TECH"  
有得諗.........
拍埋片出返套DVD叫"The art of the GBB carbine "

回覆 8# 的帖子

剛好小弟有多一隻AKM飛機做士啤
就學安兄咁搞搞佢
實情小弟從不落埸
所有GBBR都在家打(大多數打Dry Fire)
所以初速大小對我就冇咩意義
反而想盡辦法加強後座力感覺同埋彈匣既續航力
所以我將YYA系統既2支INO都改左正壓(Dry Fire慳氣)
而AKM飛機改細出力又正正符合小弟尋求慳氣的目標 ~~~~~~~

引用:
原帖由 f22a 於 7-9-2011 15:29 發表
剛好小弟有多一隻AKM飛機做士啤
就學安兄咁搞搞佢
實情小弟從不落埸
所有GBBR都在家打(大多數打Dry Fire)
所以初速大小對我就冇咩意義
反而想盡辦法加強後座力感覺同埋彈匣既續航力
所以我將YYA系統既2支INO都 ...
我早排搞完MP5而家先有時間研究AK......... 上開十四樓見到飛機都係百四蚊一隻咪買嚟做白老鼠囉....
我啲槍全部都係落場用,所以一定要減.....

回覆 11# 的帖子

安兄是否貴人事忙 ~~~~
小弟仲等緊大哥發表
AKM Hop Up 總成改裝5.1 Hop 皮既教學大作啊 ~~~~~

引用:
原帖由 f22a 於 7-9-2011 16:25 發表
安兄是否貴人事忙 ~~~~
小弟仲等緊大哥發表
AKM Hop Up 總成改裝5.1 Hop 皮既教學大作啊 ~~~~~
因為我支已經整咗,到幫人整第2支先映相,過2至3日左右啦.......

回覆 13# 的帖子

誠切期待 .....
因為老原AKM塊AEG Hop皮巳經頂唔順Dry Fire既強暴摧殘
打柴ing ~~~~~~~~  

期待樓主DIY之新傑作

43 123
發新話題