16 12
發新話題

請推薦一些適合“DIY改雞用”的電鑽和(界刂)碟或其他工具。

請推薦一些適合“DIY改雞用”的電鑽和(界刂)碟或其他工具。

相信不少朋友都經歷過以下情況:

1. 想把原廠鎗的某部位“偷空”以放入更大體積的高容量電池;
2. 強化零件如金屬殼等出現公差以致不能把原廠部件“移殖”;
3. 修整外觀;

因而需要用電鑽或(界刂 ) 碟以修正公差。

聽一些朋友說過,若是用作模型上的電鑽,一般家用的不適合﹙因為公差太大﹚,
要用高速鑽,但價錢很貴,上千元一把!
而且(界刂 ) 碟也是。

因煩請大大們推薦一下,可以用在:
1. “馬老二”亞鉛合金鎗身,或;
2. 鋼制金屬身上的,

以及其他一些DIY工具。

謝謝。

圖中的車/鑼床!

附件

26-6-2007 18:59

我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

近鏡!

附件

26-6-2007 19:00

想問龍哥呢部機咩價?
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 26-6-2007 19:06 發表
想問龍哥呢部機咩價?
朋友送的唔洗錢!

引用:
原帖由 亞龍 於 2007-6-26 06:59 PM 發表
圖中的車/鑼床!
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

這位大大的工作室!

可憐小弟只有書台一張!

請問有沒有一些是比較輕便式的呢?!如虎頭鉗﹙即是在工作台上“碼住”物件的那種﹚。

引用:
原帖由 kagabumi 於 26-6-2007 17:17 發表
相信不少朋友都經歷過以下情況:

1. 想把原廠鎗的某部位“偷空”以放入更大體積的高容量電池;
2. 強化零件如金屬殼等出現公差以致不能把原廠部件“移殖”;
3. 修整外觀;

因而需要用電鑽或(界刂 ...
如果唔係鑽波相,一般鑽都可以啦,而且你可以用釘打兩下,先再係個孔仔上面落鑽,咁個位就會好準.如果你想玩車羅的話...一係問人借機,一係比槍shop整.再唔係就$$$

回覆 #5 亞龍 的帖子

唔洗錢.............
咁一部新淨既大約咩價?

引用:
原帖由 cdrom 於 2007-6-26 08:33 PM 發表

如果你想玩車羅的話...
車羅?!

引用:
原帖由 cdrom 於 2007-6-26 08:33 PM 發表

如果你想玩車羅的話...
車羅?!

回覆 #9 kagabumi 的帖子

車 + 鑼

引用:
原帖由 14692 於 28-6-2007 09:51 發表
車 + 鑼
新田地街好似有 $8000 - $30000  都有

回覆 #12 alien39547 的帖子

冇錢 + 冇地方 = 冇望

我己~!

附件

hftykgccf rtfhb.JPG (71.72 KB)

5-7-2007 22:53

hftykgccf  rtfhb.JPG

回覆 #14 joey 的帖子

有地方真好

16 12
發新話題