28 12
發新話題

新手一問--mp5係咪真係唔o岩打野外?

新手一問--mp5係咪真係唔o岩打野外?

大家好....小弟正準備加入wargame行列,對SDU又十分有興趣,所以打算購入mp5a5/mp5a4,但朋友又話mp5唔夠長打野外如jungle等.......咁我想問如果加到2面既話可唔可以玩到野外?定係先天問題冇辦法?請咁多位幫幫忙!!

夠掛...之前打白沙.鹽田都有d師兄用   P90都夠打   mp5之類都應該夠打

先天問題

用733,M4,XM177或G36C吧
SDU也有用他們

引用:
原帖由 蝦碌 於 27-6-2007 23:52 發表
夠掛...之前打白沙.鹽田都有d師兄用   P90都夠打   mp5之類都應該夠打
P90槍管比MP5長

引用:
原帖由 Paul 於 27-6-2007 23:52 發表
先天問題

用733,M4,XM177或G36C吧
SDU也有用他們
any pic when SDU are using G36C In action?

Thanks!!

PS:I have only seen SDU used G36K.

...你果把咪又係AEG

但sdu唔係只會用mp5/m4咩?
g36c都係一個唔錯既choice
曾經諗過用ak....雖然話打game冇咩所謂但好似太格格不入咁

同埋m4 series係咪有好多問題?因為我新玩想

引用:
原帖由 mujiadam 於 28-6-2007 00:50 發表
...你果把咪又係AEG
totally agree!
coz if u play w/ org power, most airsoft are the similar performance!!

and they are SWAT, not SDU~~

more.....

[quote]原帖由 kris_ching 於 28-6-2007 01:54 發表
同埋m4 series係咪有好多問題?因為我新玩想

咁....咁多位可唔可以俾幾個advice我用咩槍會好d?(for sdu)....thx!

引用:
原帖由 kris_ching 於 28-6-2007 02:23 發表
咁....咁多位可唔可以俾幾個advice我用咩槍會好d?(for sdu)....thx!
KAC M4 RAS with Aimpoint.
G36K V2
MP5A3
MP5K
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 6呎4 於 28-6-2007 00:27 發表

any pic when SDU are using G36C In action?

Thanks!!

PS:I have only seen SDU used G36K.
我講錯, 係G36K先係

引用:
原帖由 Paul 於 28-6-2007 02:31 發表

我講錯, 係G36K先係
SDU有用G36C, 睇下2005年招募海報啦

28 12
發新話題