發新話題

[認真] 點先知自己有冇鐘意對方?thx

約佢出街唔一定要表白的,食下飯行下街睇下戲,俾D時間雙方試下個感覺。
如果您唔係古天樂咁既樣同咁有錢,人地好難冇啦啦就會中意您。

去多幾次街先喇!!

又冇講電話又冇約過會,就咁同佢講想佢陪您過生日,您真係要買定個雪櫃用黎雪住個檸檬都得喇。
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 11:09 發表

因為當日下月係11月

其實係有比賽今個月, 唔想分心... & 想諗個好d ga地方 (eg. TST) 出聲.

& 我生日係12月, 都唔會差好耐.

唉,一班人出街都算的話,您都係唔好約佢繼續自己發夢算數喇...

宜家咁多途徑俾您同人溝通,係facebook/whatsapp ... 吹下水講下電影順便問下佢睇唔睇戲有幾難。
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 12:02 發表

同朋友 (佢另外3個朋友, 2個舊同學, 1個就fd搭fd識) 一齊去食過好幾飯, 去過玩3次啦! 無耐前係同事.  個人感覺啦! 佢唔會太怕同我接近.  算唔算ok?

我個人意見,千奇唔好咁做。
除非佢心裡面您有一定地位,如果唔係您咁樣去佢公司樓下等佢,呢個只有"驚"唔會有"喜"的。
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 15:26 發表
比賽後搵日夜晚! 去佢公司樓下等佢!

您宜家個情況,不如您俾D時間/心機,同佢做左朋友先喇。

聽您講您地既關係只係舊同事而已,連朋友都未算係,您會唔會自己諗多左好多?

都係O個句,用whatsapp/email/line,send D message 俾佢。如果返工時間可以send 去佢公司email。

話題真係可以有好多,例如"上星期睇完林狗個talk show,覺得跌左watt,唔太好睇,您有冇睇?"

又可以話Real Steel 好睇過那些年,總之重點係,您講之餘,佢可以簡單地答到咀。

不過,如果您send 左幾個佢都冇回覆或者回得一兩隻字,您都差不多可以死左條心了。

臨死前可以試下搵速遞寄D小食俾佢,不過前題係,您都要知道佢中意食乜。
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 15:53 發表

易唔易唔知啦... 都未試過... 對方有冇試過亦唔知 & 唔係重點.

單獨講電話過幾次, 但係都係公事 / 朋友聚舊個陣多...

我呢...

您點問,人地點答?

話約左人唔得閒您都仲有機會,就咁話唔去咩都冇再講,您就真係冇運行了
引用:
原帖由 Anonymous 於 1/11/2011 16:47 發表

都話食左檸檬囉...

發新話題